Nieuwe rol en locaties voor VVV-informatiepunten

De consument vindt de toeristische informatie steeds vaker op de mobiele telefoon. VVV’s passen hun strategie daar op aan. Deze week openden twee nieuwe VVV’s op locaties waar veel toeristen komen; op Landal Lommerbergen en in Slot Zeist.

Opening VVV inspiratiepunt Landal Lommerbergen

De VVV’s zijn traditioneel gevestigd in de stadscentra. Het is een forse investering om op deze (duurdere) winkellocaties een pand te huren. De burgemeester van het Limburgse Beesel, Bob Vostermans, legde tijdens de opening van het nieuwe VVV inspiratiepunt op Landal Lommerbergen uit wat er aan de hand is: “We zien al jaren dat het bezoek aan de VVV in het centrum van Reuver terugloopt. Is dit wel de locatie met het beste bereik? We zijn dan ook erg blij met een publiek private samenwerking met Landal Lommerbergen; een park met jaarlijks 500.000 toeristische overnachtingen. Dat is veruit het grootste deel van de toeristische overnachtingen in onze gemeente (540.000). Ook Limburg Marketing maakt deel uit van dez samenwerking. Deze combinatie is ook qua kosten veel aantrekkelijker.”

Ook voor Landal kleven er de nodige voordelen aan de samenwerking. In het nieuwe receptiegebouw is nu een mooi inspiratiepunt gerealiseerd, waar gasten van het park ideeën kunnen opdoen voor leuke uitstapjes in de regio. De rol van een inspiratiepunt is anders dan van een informatiepunt. Je krijgt hier al een stukje beleving mee van de bezienswaardigheden en attracties in de regio. Het is een plek waar je met de familie heen kan om ideeën op te doen. Op het Landal park zijn fietsen te huur die de rol als startpunt voor een ontdekkingstocht door de regio nog verder versterkt.

Bij de inrichting van de VVV is aansluiting gezocht bij het DNA van de gemeente Beesel en specifiek bij het thema draken. Bij binnenkomst in de receptie vallen direct de grote drakeneieren op. De natuurlijke uitstraling van de omgeving is vertaald in het gebruik van natuurlijke houtmaterialen. Bezoekers vinden hun eigen weg en hebben niet direct een VVV medewerker nodig. Als er toch vragen zijn, dan is er altijd de receptiedesk van het vakantiepark.

Op diverse plekken zijn interactieve elementen toegevoegd. Zo is er een verhalenboom met tips en verhalen van de boswachter of de burgemeester van Beesel. Of je kunt je hand op een drakenpoot leggen, waarna er informatie verschijnt over een bezienswaardigheid. Bijzonder zijn ook de twee drakeneieren met informatie over streekproducten en natuur. In de eieren zijn schermen, vitrines en diverse andere technieken gebruikt om bezoekers te inspireren.

Meer informatie:

Toeristische informatie over de Heuvelrug, naast de expositie over de Geschiedenis van Slot Zeist

Ook in Zeist werd de VVV verplaatst

Op maandag 16 mei jl. openden de Zeister wethouder Sander Jansen en Alette Geerts van Slot Zeist, een nieuw VVV Informatiepunt in Slot Zeist. Met een informatiepunt op deze cultuurhistorische plek, heeft Zeist wederom een goed herkenbare locatie waar bewoners en bezoekers doorlopend terecht kunnen voor informatie over de regio, fiets- en wandelroutes en actuele folders.

Toerisme belangrijk voor fijne leefomgeving

Met ruim 11.000 banen en een grote en groeiende bijdrage aan vitale en leefbare dorpen en steden in de regio, is de recreatiesector van groot belang voor de Utrechtse Heuvelrug. Recreatie en toerisme worden ook steeds belangrijker voor het in stand houden van winkels, horeca, cultuur en erfgoed. “Daarom zijn we erg enthousiast over het nieuwe VVV Informatiepunt in Slot Zeist, dat iedereen van informatie voorziet”, aldus Michiel van der Schaaf, directeur Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei.

Ideale startlocatie

Het gloednieuwe informatiepunt in het statige Slot Zeist vervangt het punt dat voorheen gevestigd was in Hotel Theater Figi, in het centrum van Zeist. Een welkome uitbreiding van het service-aanbod, want het slot is tevens een Toeristisch Overstappunt (TOP), een knooppunt waar diverse fiets- en wandelroutes samen komen. Goed bereikbaar per auto en met voldoende parkeergelegenheid. Alette Geerts, cultureel coördinator Slot Zeist: “In de onlangs verbouwde Orangerie kun je onder het genot van een heerlijke kop koffie of lunch inspiratie opdoen om Zeist en de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken. Het is de ideale startlocatie voor een fietstocht of wandeling in Zeist en omgeving.”

Meer informatie: www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/locaties/414524117/slot-zeistGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *