Kampeer-iconen Vrijbuiter kampeerartikelen en De Waard tenten failliet

Een grote speler op het gebied van kampeerbenodigdheden, De Vrijbuiter, is afgelopen week failliet verklaard. De vier kampeerhalen, in Roden, Zaandam, Roermond en Gouda blijven voorlopig open in de hoop op een doorstart. In het faillissement wordt ook de bekende Nederlandse tentenbouwer De Waard meegesleurd.

screenshot van De Vrijbuiter website
In een persbericht wordt verklaard: “De bij Vrijbuiter ontstane problemen lijken een gevolg te zijn van een combinatie van de bij het bedrijf lopende langjarige verplichtingen, groeiambities en moeilijke marktomstandigheden in met name de retailmarkt.”

De curatoren gaan onverminderd verder met het onderzoek naar de mogelijkheden om de voortzetting van de activiteiten van Vrijbuiter voor de toekomst veilig te stellen.

Het personeel, waaraan ontslag is aangezegd om de bestaande loonaanspraken veilig te stellen, blijft voorlopig aan het werk. Alle winkels blijven open en de inzet is gericht op het realiseren van een doorstart. Bij de curatoren hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerden gemeld.

Meer informatie over de doorstart is verkrijgbaar bij: De Haan advocaten en notarissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *