Dormio Group en Roompot bereiken akkoord over overname van een dertigtal vakantieparken

Dormio Group en Roompot hebben voorwaardelijke overeenstemming bereikt over de verkoop van een dertigtal Nederlandse parken. Met de voorgenomen verkoop beoogt Roompot goedkeuring te ontvangen van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de overname van Landal GreenParks.

Park Aquadelta (in eigendom bij Roompot)

Zie ook: Afstoten van 34 parken onderdeel van goedkeuring overname Landal door Roompot (oktober 2022)

Volgens de voorwaarden van de ACM moest bij een overname het pakket van 30 parken als één geheel worden verkocht – eventueel met een ondersteunende organisatie. Doordat Dormio al beschikt over een sterke infrastructuur voor de verhuur van vakantiewoningen, is het niet nodig dat Roompot een centrale organisatie meeverkoopt.

Dormio heeft recent het hoofdkantoor verhuisd naar een groter pand in anticipatie op een verdere groei.

Uitsluitend de betrokken parkmedewerkers van Roompot en Landal GreenParks zullen overgaan naar Dormio. Zij zullen hun huidige arbeidsvoorwaarden en opgebouwde dienstjaren voorafgaand aan de overname behouden.

De parken die bij deze deal zijn betrokken kennen een verschillende relatie met Roompot of Landal. Enkele parken zijn eigendom van de ketens, maar bij veruit de meeste parken betreft het een contract voor samenwerking op het gebied van marketing en/of managementondersteuning met de huidige eigenaren.

Planning traject overname Landal Greenparks

Dormio en Roompot verwachten de overname aan het einde van het eerste kwartaal of begin van het tweede kwartaal van 2023 te kunnen afronden na voltooiing van het mededingingstraject met de ACM, consultaties met de werknemersorganisaties en de overname van Landal GreenParks door Roompot.

Zie ook een eerste reactie op consumentenwebsite Parkvakanties.n, waar positief wordt gereageerd op de voorgenomen overname.

Meer informatie:

4 reacties

  1. Daar gaat de marktwerking. De ptijzen zijn al heel hoog. Door weinig concurrentie gaan ze alleen maar verder omhoog. Het wordt er beslist niet beter op. Vliegen naar een warm land incl zon is in bepaalde periodes nog steeds goedkoper. Wat gebeurd er met de mensen die bij Landal al een huisje hebben geboekt.

  2. Dormio staat heel goed bekend en dat is gewoon een pré.
    In plaats van direct maar een negatieve houding te hebben is het zinvoller eerst eens af te wachten wat Dormio precies gaat doen. En hogere verhuurprijzen zie ik zelf niet als nadeel maar eerder als voordeel als de huisjes ook die hogere prijs rechtvaardigen door een perfecte hedendaagse inrichting, luxere afwerking en toegevoegde waarde van het park. Huurprijs moet in overeenstemming zijn met de kwaliteit van het gehuurde huisje en dat is toch vaak niet zo.
    Vandaar dat Roompot ook drastische updates eist van bestaande huurwoningen waar jarenlang door huiseigenaren niets aan was gedaan dan alleen de boel financieel uitmelken. Ik hoop dat Dormio er in ieder geval goed naar gaat kijken en vooral controleren!!!

  3. kom al jaren park van landal miggelenberg. maar helaas een week kost zo rond 700 tegen 800 aan. niet meer voor de gewone mensen te betalen.
    nu benieuwd of roompot ze voor redelijke prijzen gaat verhuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *