Afstoten van 34 parken onderdeel van goedkeuring overname Landal door Roompot

De overname van Landal door Roompot komt dichterbij. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft als voorwaarde gesteld dat er afscheid moet worden genomen van de merken Hogenboom en Largo en dat er 34 Nederlandse parken als pakket moeten worden afgestoten – inclusief een basisstructuur om deze groep van parken te ondersteunen.

Baptiste de Outryve, woordvoerder van Roompot ligt toe: “Het is een harde eis van de ACM dat wij afscheid nemen van de merken Hogenboom en Largo. Dat betekent overigens niet dat ook alle parken die (oorspronkelijk) onder die merken vielen ook verkocht moeten worden. Er is een lijst met 34 parken opgesteld die samen met deze merken in een totaalpakket verkocht moeten worden. Daarbij wordt ook geëist dat er een basisstructuur wordt toegevoegd waarmee deze parken in de markt kunnen opereren.”

De betrokken partijen, Landal en Roompot betreuren het dat zij afscheid moeten nemen van 34 parken. De Outryve: ”We betreuren het dat wij afscheid moeten nemen van een deel van onze collega-parken.  Dat hadden we graag anders gezien. Maar dit is zeker geen reden om af te zien van de overname. Na de overname blijven er nog 191 – 34 = 157 parken in Nederland over. Personeel op de parken kan rekenen op voortzetting van hun contracten op basis van dezelfde voorwaarden als voorheen.”

Verder overleg met de ACM

De ACM, die inmiddels 16 maanden broedt op een eindconclusie, wil nog weinig kwijt over de beslissing. Murco Mijnlieff, woordvoerder Mededinging en Zorg legt uit: “Het voorwerk bij dit soort beslissingen is vertrouwelijk. Na de afronding van de eerste fase hebben we aangegeven waar er nog knelpunten zijn op het gebied van concurrentieverhoudingen in de markt. Daar kunnen de betrokken partijen vervolgens ‘remedies’ (oplossingen) voor indienen. We gaan niet inhoudelijk in op de discussies rond deze remedies. We treden nu nog niet naar buiten. Er kan nog van alles gebeuren.”

De Outryve is wel bereid om wat meer inzicht te geven in de onderhandelingen met de ACM: “We hebben met de ACM afgesproken dat we lijst gaan presenteren met mogelijke kopers. Die moeten volgens de ACM betrouwbaar zijn en gericht op een constructieve aanpak richting de toekomst. De ACM behoudt zich het recht voor om kandidaten van deze lijst te schrappen indien zij niet voldoen aan de gestelde eisen. Daarna verwachten we dat de goedkeuring voor overname snel zal volgen.”

De betrokken parken worden inmiddels geïnformeerd over de stand van zaken. Een lijst met parken die op de nominatie staan om verkocht te worden, voegen we vanmiddag toe aan dit artikel.

De lijst met parken die worden afgestoten:

Hogenboom:

  1. Akenveen
  2. De Berkenhorst
  3. Familyland
  4. Emslandermeer
  5. Het Hart van Drenthe
  6. Herperduin
  7. It Wiid
  8. Panjevaart
  9. Riethorst
  10. Schildmeer
  11. Veerse Meer

Roompot PPE

  1. Heeren van ’s Gravesande
  2. Langelille
  3. Het Drentse Wold
  4. Het Grote Zand
  5. Harbour Village
  6. Marke van Ruinen
  7. Buitenplaats de Hildenberg
  8. Marina Port Zélande
  9. Pagedal
  10. Schoonhovenseland
  11. Zwartkruis
  12. Zeedijk
  13. Duynzicht
  14. Scorleduyn
  15. Havenresort Terherne

Landal Franchise

  1. Nieuwvliet Bad
  2. De Bloemert
  3. Duc de Brabant
  4. Reevallis

Roompot PO

  1. Aquadelta
  2. Zeeland Village

Landal managed en owned

  1. Port Greve
  2. Heihaas

Zie ook:

Meer informatie: www.roompot.nl

7 reacties

  1. Landal park is nooit wat te doen zo bij land te loo niks te Beleven is ze mogen meer dingen in park gaan doe zo muziek avond

    1. Bas en Petra Visschers
      Het is Landgoed t Loo.
      Je kan ook lekker zwemmen op het park.
      En naar de mooie stad Zutphen.

  2. vreemde overname. als rustzoeker ga je liever naar landdal dan roompot. Dat onderscheid word minder helder na verloop van tijd en dan raak je als consument gefrusteerd als het geheel niet naar verwachting is.

  3. Persoonlijk vind ik had de Vlegge ook in dat rijtje gepast. Vreselijk park. Ook zagen wij daar dames die schaars gekleed waren en gedwongen werden in een auto te stappen. Bizar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *