Campings De Pampel en De Lakens redden het nét niet bij de Alan Rogers Awards

De van origine Britse Campinggids ‘Alan Rogers’ kiest er voor om haar jaarlijkse Awards voor Europese campings uit te reiken tijdens de vakantiebeurs in Utrecht. Onder de genomineerden waren ook twee Nederlandse campings; De Pampel en De Lakens. Zij namen genoegen met de prijs voor best runner-up in categorieën ‘Welkom Award’ en ‘Beste Strandcamping’.

pampelBij de Welkom Award wordt vooral gelet op vriendelijke en gastvrije bejegening van de gasten op een camping. De Pampel had haar nominatie o.a. te danken aan de bijzondere aandacht die gezinnen met jonge kinderen krijgen op de camping. Een mooi voorbeeld daarvan is de sanitairruimte, die helemaal is gethematiseerd. Het douchen en tanden poetsen wordt daarmee een een feestje.
Eigenaar Arno Uithol licht de gastvriendelijke aanpak toe: “We zetten in op kleinschaligheid met ruimte en aandacht voor persoonlijk contact en we merken dat dat echt gewaardeerd wordt. Het afgelopen jaar hebben we onze medewerkers één op één getraind op gastvriendelijkheid. Onze receptiemedewerker gaat bijvoorbeeld even staan als er een gast binnenkomt. Ons nieuwe beheerdersechtpaar van onze andere camping ’t Schinkel maakt binnenkort een persoonlijk kennismakingsrondje. Het zit ‘m vaak juist in de kleine dingen waardoor je het verschil kunt maken.”
De winnaar in deze categorie werd de Franse camping Domaine du Logis.

camping De LakensKennemer Duincamping De Lakens moest genoegen nemen met de runner-up prijs in de categorie Strandcampings. Afgelopen jaar plaatsten we een artikel op Pretwerk over hun bijzondere Backpackshacks; accommodaties die inspelen op het vrije strandgevoel. Rondom de backpackshacks worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor de hele camping. Het jury-oordeel: “Deze aantrekkelijke camping ligt in de duinen achter de kust met een prachtig zandstrand. Een geweldige plek en om de zon onder te zien gaan in de Noordzee en voor watersporten zoals kitesurfen en kajakken.”
De hoofdprijs in deze categorie ging naar de Franse camping Bois Soleil

De overige Awards werden als volgt verdeeld:

Vooruitgang Award: Camping Resort Sanguli Salou – Spanje
Sinds de opening in 1972 heeft deze grote, baanbrekende familiecamping ieder jaar geïnvesteerd om de bezoekers zoveel mogelijk te bieden. In het seizoen 2015 zijn er, onder veel meer, nieuwe sportfaciliteiten en een schitterende speeltuin gerealiseerd.

Actieve Vakantie Award: Sportcamp Woferlgut – Oostenrijk
Sportcamp Woferlgut heeft een jaarrond aanbod aan sportactiviteiten; zowel zomer- als wintersporten. Het aanbod aan activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden is enorm met o.a. een zwembad, een fitnesscentrum en een touwenparkoers. In de winter is het een geweldige locatie voor de wintersport. De eigenaar ziet ‘sport’ als “Het biedt onderscheidend vermogen’, maar het is voor de meeste gasten geen thema waar ze de hele vakantie mee bezig zijn.”

Natuur Award: Park Grubhof – Oostenrijk
Deze buitengewone camping aan de rivier de Saalach wordt omgeven door een spectaculair berglandschap. Hij is het grootste deel van het jaar geopend en een ideale verblijfplaats voor natuurliefhebbers die kunnen genieten van uitstekende voorzieningen, waaronder een luxe spa.

Innovatie Award: Camping Union Lido Vacanze – Italië
Deze voortreffelijke, grote camping heeft onlangs zijn 60-jarig bestaan gevierd en is voorbeeldig op het gebied van vernieuwing en verbeeldingskracht. Tot de vele nieuwe elementen in 2015 hoort het Dog Camp, een gebied met alle voorzieningen die kampeerders met een hond zich kunnen wensen!

Kleine Camping Award: Camping Tenuta Squaneto – Italië
Deze heerlijke camping ligt in het mooie landschap van Piemonte: hier kan je ‘natuurlijk’ kamperen en profiteren van fantastische voorzieningen. De kampeerplaatsen genieten een prachtig uitzicht en de regio biedt tal van verrassingen.

Gezinscamping Award: Camping Las Dunas – Spanje
Las Dunas is een zeer grote, goed georganiseerde camping met uitgebreide voorzieningen. In 2015 is een schitterend nieuw zwembadcomplex geopend. Er is ook een directe toegang tot een prachtig zandstrand en animatie van hoge kwaliteit. Las Dunas bedient bezoekers van alle leeftijden en met vele verschillende voorkeuren.

Lezers Award: Camping Le Coin Tranquille – Frankrijk
Deze heerlijke, gastvrije camping op een rustige locatie is bijzonder in trek bij onze lezers dankzij de hoge kwaliteit van de voorzieningen, waaronder een uitmuntend restaurant, het zeer vriendelijke personeel en de vele bijzondere activiteiten die beschikbaar zijn zowel op het terrein zelf als in de nabije omgeving.

Meer informatie: www.alanrogers.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *