Beeldreportage nieuw bungalowpark Poort van Amsterdam

Afgelopen weekend is het nieuwe EuroParcs park ‘Poort van Amsterdam’ officieel geopend. Het park is gelegen aan het Markermeer/IJsselmeer op korte afstand van Amsterdam. Ook een jachthaven maakt onderdeel uit van het resort. EuroParcs noemt het nu al een doorslaand succes; nog nooit werden in zo’n korte tijd zoveel woningen verkocht als in dit park.

Bouwfase
Toen EuroParcs de exploitatie in 2015 overnam van De Vakantiemakelaar was er al veel geregeld. Zo was o.a. het ontwerp gereed en ook aan het bestemmingsplan en de bouwvergunning hoefde men geen tijd meer te besteden. De jachthaven werd als eerste opgeknapt, want er waren nog veel ligplaatshouders die ze hiermee konden behouden. Er wordt ok besloten om snel met de eerste bouwfase te beginnen; zelfs al voordat de eerste vakantiewoningen waren verkocht. Dat werd gedaan om vertrouwen te winnen bij de kopers na een vertraging in de planontwikkeling.

Doelgroepen
Ten opzichte van de andere EuroParcs parken zijn er relatief veel vakantiewoningen ‘voor eigen gebruik’ verkocht (60%). Veel kopers komen uit Amsterdam die hiermee op korte afstand een vakantiehuisje ‘in het groen’ en ‘aan het water’ hebben. Er is bewust niet voor gekozen om er een heel luxe park van te maken. EuroParcs richt zich als familiebedrijf ook graag op gezinnen. Dat vraagt om een aangepaste prijsstelling voor de verhuurprijzen. We zien de kindvriendelijkheid ook terug in de voorzieningen op het park zoals een zwembad met peuterspeelplek, een animatieruimte en veel speeltoestellen.

Een beeldimpressie van het park:

Zie ook ons eerdere artikel: Poort van Amsterdam op 16 juli open

Meer informatie: www.poortvanamsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *