Pop-up strand naast Amsterdam Centraal Station

Op 15 juli opent aan de Prins Hendrikkade, ter hoogte van het Centraal Station, een pop-up stadsstrand voor jonge gezinnen met kinderen. Zes weken lang zal de voormalige bouwput van de Noord/Zuidlijn een gezellige en veilige speelplek zijn op één van de meest kenmerkende plekken van Amsterdam.

stadsstrand amsterdamHet pop-up strand, genaamd Playground CS, wordt gerealiseerd op het ongebruikte bruggenhoofd aan de Prins Hendrikkade. Het strand strekt uit over een oppervlakte van ruim 1500 m2. Op dit terrein worden vanaf 15 juli, zes weken lang, zeven dagen per week, creatieve en sportieve activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Playground CS is een initiatief van een groep ondernemers en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam. Het project is onderdeel van het programma Stad in Balans, waarbij op slimme manieren wordt ge-ëxperimenteerd om een gezonde balans te vinden tussen de groei van Amsterdam en het leven in de stad. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Tosti Creative en Amsterdam Verbindt.

projectleiders Max (l) en Joost (r) op de locatie
projectleiders Max (l) en Joost (r) op de locatie

Playground CS wordt gebouwd voor jonge gezinnen die op een originele en eigentijdse manier hun vrije tijd willen besteden. Voor de kinderen is er een dagvullend programma met activiteiten als jeu de boules, een zandkastelen wedstrijd, kinderyoga, schildercursus en openlucht filmavond. Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van het project en de programmering op de website van Playground CS.

Het initiatief is voornamelijk voor kinderen, maar ook voor ouders en buurtbewoners moet het een leuke plek worden. Volwassenen kunnen ‘s ochtends deelnemen aan tai chi- of yogalessen, of hun dag beginnen met koffie en een krantje in de zon. Aan de bar in een zeecontainer worden koude drankjes en versnaperingen geserveerd.

Het zand dat wordt gebruikt voor het strand is afkomstig van het WK Volleybal dat afgelopen week op de Dam werd georganiseerd. De 250m3 zand is vanaf de Dam verscheept naar Playground CS.

Meer informatie: www.playgroundcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *