Nieuwe gaming attractie in Nijmegen

Zowel gaming als (pretpark)attracties zijn populaire vormen van vrijetijdsbesteding. Het ligt dan ook voor de hand om beiden te combineren. In Nijmegen wordt een nieuwe poging gedaan met de game-attractie XSpherion die 24 april aan de eerste proefpersonen wordt gepresenteerd. Wordt dit de formule die de juiste snaar weet te raken? In 2015 ging indoor attractiepark Yumble failliet en zelfs Disney sluit de poorten van haar game cross-over Disney Quest.

XSpherionAction2Verhaal zelf spelen
De XSpherion is een spel waarbij de deelnemers aan het verhaal/spel worden meegenomen naar een andere planeet. De speler plaats neemt in een zogenaamde full-motion simulator. Dit wil zeggen dat deze in alle mogelijke vrijheidsgraden kan bewegen. Nu bestaan er al full-motion simulatoren, maar de XSpherion kan deze bewegingen met een heel groot bereik maken. Dit in combinatie met Virtual Reality levert een ongekende belevenis op. Het zal minstens zo spectaculair zijn als de recent in Amerika aangekondigde Virtual Reality attractie: the Void.

Het verhaal achter Mechamania
Mechamania is opgericht door Cor Jansen, speciaal om deze attractie te bouwen. Na jaren audio en video electronica te hebben ontwikkeld wilde ik iets bijzonders op mechatronica gebied maken, aldus Cor Jansen. Na alle interesses op een hoop gegooid te hebben kwam hier het idee van de XSpherion en de Virtual Reality belevenis uit. In de oude Honig fabriek in Nijmegen komen eind dit jaar de eerste vier simulatoren te staan. Mechamania overweegt om nog meer simulatoren te bouwen en die te gaan exporteren naar het buitenland.

Expeditie Honig
Op zondag 24 april openen vele bedrijfjes op het Honig Complex in Nijmegen de deuren. Zo ook Mechamania. Als je interesse is gewekt, kom op die dag eens kijken hoe er aan de Waalkade gewerkt wordt aan deze zeer bijzondere Virtual Reality attractie. Er kan momenteel nog niet zelf op de planeet gevlogen worden maar er is op deze dag wel een kans om een eerste indruk te krijgen van de XSpherion.

Meer informatie over Expeditie Honig: http://www.honigcomplex.nl/expeditie-honig-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *