Kasteeltuinen Arcen failliet

De kasteeltuinen in Arcen zijn op 20 september failliet verklaard. De Kasteeltuinen hebben aangegeven dat het faillissement mede een gevolg is van de bezoekersstromen naar de Floriade. Daar waar gehoopt werd hierop mee te kunnen liften, gebeurde het tegenovergestelde; de bezoekersanntallen liggen dit jaar zo’n 25% lager dan gemiddeld.

De Kasteeltuinen Arcen zijn dit seizoen nog tot en met zondag 30 september van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor het publiek. In Dagblad De Limburger geeft bewindvoerder Cristian Slegers uit Weert duidelijkheid over de lastige situatie: “Uit gesprekken met de Rabobank in Epe (financier) en eigenaar Limburg Landschap is gebleken dat er geen oplossing in het verschiet ligt.”

Combinatie met toekomst floriadeterrein?
De CDA fractie in Venlo heeft inmiddels vragen gesteld over de gang van zaken: “Het CDA ziet toerisme als een belangrijke economische motor voor de regio Venlo en vindt het ook van belang dat het gedachtegoed en de spinn-off van de Floriade duurzaam verankerd blijft in de regio Venlo. Is het in dat geval dan ook niet logisch om de handen ineen te slaan tussen de Kasteeltuinen in Arcen en de Floriade?”

Een impressie van de kasteeltuinen:

Website kasteeltuinen

2 reacties

  1. Verbaast me niets
    Afgelopen zomer een bezoek gebracht aan het park en dit kon op geen enkel punt onze verwachtingen bevredigen.
    Met name de horeca ( als je het zo mag noemen ) was abominabel slecht, en ook het gebodene stond in geen vergelijking met de entreeprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *