Dark Ride Database van start met 325 projecten in Europa

Voor achtbanen bestond er al een database met alle attracties (in aanbouw.) Voor de darkrides is er nu ook een database waar je beschrijvingen kunt vinden van de meest uiteenlopende darkrides – voorlopig alleen in Europa.

Popcorn Revenge in Walibi Belgium

De website www.darkridedatabase.com biedt veel meer dan een overzicht met beschrijvingen van darkrides (onze brede zoekopdracht op 3 april 2020 leverde 325 projecten op.) Er is ook een overzicht van projecten in aanbouw, een discussieplatform en artikelen met achtergrondinformatie.

Bij de start van de website is er o.a. een artikel geplaatst over Area 51 in Movie Park Germany en een interview de darkride-designers van Jora Vision.

Darkrides zijn in te delen in verschillende vormen. Dat blijkt wel uit de keuze opties die in deze database zijn ingebouwd. Types zijn (voorlopig): 3D film, Boat ride, flying theater, Free fall, Interactive Theatre, Log Flume, Madhouse, Omniover, Rollercoaster, Simulator en Train Ride. Van elke attractie worden de specificaties weergegeven + de bedrijven die hebben meegewerkt aan de realisatie van de attractie.

Voorlopig richten de drie initiatiefnemers Johan van Ruijven, Erik and Luc, zich op Dark Rides in Europa. Niet alle attracties werden door de initiatiefnemers zelf bezocht. De vervolgstappen liggen al klaar, want men wil hierna Noord-Amerika in kaart brengen, waarna de rest van de wereld op het verlanglijstje staat.

Meer informatie: www.darkridedatabase.com/2020/04/01/making-of-drdb/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *