Overheid betaalt mee aan technische innovaties

Met de WBSO kan een onderneming die technologisch innoveert al snel € 50.000 – € 100.000 per jaar besparen. De WBSO levert u belastingvoordeel op als u loonkosten kunt toeschrijven aan R&D (Research & Development). Dus: ontwikkelt u nieuwe producten, processen of programmatuur? Neem dan contact met ons op zodat u van de WBSO kunt profiteren. U kunt uw WBSO – aanvraag combineren met een aanvraag voor de nieuwe RDA.

Duurzame caravan
Duurzame caravan, camping Thyencamp

Hoe werkt de WBSO?
Met de WBSO vergoedt de Nederlandse overheid – via Agentschap NL – een deel van uw R&D- loonkosten die betrekking hebben op een innovatieproject. Deze zogenaamde S&O afdrachtvermindering (S&O betekent Speur- en Ontwikkelingswerk – populair gezegd R&D) bedraagt in 2013 38% over de eerste € 200.000 loonkosten voor S&O. Voor de resterende S&O loonkosten is deze 14%. En als uw subsidieaanvraag eenmaal is goedgekeurd, dan verrekent u uw subsidie direct maandelijks met de fiscale loonafdracht. U kunt dus meteen profiteren van de subsidiebijdrage.

Komt uw bedrijf in aanmerking voor WBSO?
Vele duizenden Nederlandse bedrijven, waaronder vooral MKB-bedrijven, maken al gebruik van de WBSO. U komt in aanmerking voor WBSO als uw innovatieproject betrekking heeft op een technisch nieuw of verbeterd product, een fysiek productieproces of programmatuur. Daarnaast moet uw project in een van deze volgende categorieën passen:
• Ontwikkelingsproject
• Analyse van technische haalbaarheid
• Technisch onderzoek
• Technisch wetenschappelijk onderzoek
Ongeacht uw bedrijfsomvang of de sector waarin u werkzaam bent, kunt u van de WBSO gebruik maken. Het formuleren van een treffende (lees: pakkende) projectomschrijving is wel voer voor specialisten geworden.

Vraagt u al WBSO aan?
De ervaring leert dat vrijwel elke aanvrager méér uit de WBSO kan halen. Dat komt omdat het in de praktijk niet altijd even eenvoudig is om te bepalen welke projecten en activiteiten op welke wijze binnen de WBSO-kaders kunnen worden gebracht. Maar wat dacht u van een correcte inrichting en uitvoering van de verplichte administratie, zodat u geen WBSO hoeft terug te betalen?

Meer weten over de WBSO?
Moonen Sport & Leisure
Statenlaan 53, 5121 HA Rijen
Tel: 06 – 53972300 / 06 – 22197223
www.sportsubsidie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *