Tijdens het ANWB Gala in Utrecht op 15 januari zijn de Europese en Nederlandse Awards uitgereikt van beste campings, beoordeeld door ANWB leden. Ook de Europese winnaar uit Zweden heeft een Nederlands achtergrond.

Tijdens het ANWB Gala in Utrecht op 15 januari zijn de Europese en Nederlandse Awards uitgereikt van beste campings, beoordeeld door ANWB leden. Ook de Europese winnaar uit Zweden heeft een Nederlands achtergrond.

De winnaars van de titel ANWB Camping van het Jaar 2020 zijn:

Winnaars in de categorie De fijnste gezinscamping

Het verhaal van De Kleine Wolf is bijzonder. Anne Sofie Kat en haar partner hebben de camping in november 2019 overgenomen van haar ouders. Anne Sofie droeg de prijs dan ook op aan haar ouders. Met deze Award maken de nieuwe eigenaren wel meteen een superstart, want het is bekend dat een dergelijke ANWB prijs goed is voor veel extra publiciteit.

Winnaars in de categorie De beste huuraccommodatie

De categorie 'huuraccommodaties' is volgens de ANWB duidelijk een groeicategorie. Het Lierderholt beschikt over een grote variatie aan accommodaties; chalets, een wellness chalet en zelfs hotelkamers. Als we de ANWB vragen waar de grens ligt tussen een camping en bungalowpark, dan wordt met name de verhouding tussen kampeerplekken en accommodaties genoemd.

Winnaars in de categorie De mooiste charmecamping

De Helfterkamp was ook in 2019 de winnaar in deze categorie. Camping Hedesuna won deze award ook al in 2019. De Nederlandse eigenaren Meindert Hamstra en Renata Künz ontvangen op hun camping vooral veel sportvissers. Dat is een uitstekende combinatie met de natuurlijke ligging van het terrein.

De KCK / ANWB innovatie Award is dit jaar komen te vervallen, o.a. wegens te weinig aanmeldingen. Bovendien is deze categorie wat lastiger te beoordelen door de campinggasten.

Beoordeling

Tijdens de afgelopen zomervakantie hebben campinggasten hun stem uit kunnen brengen ten behoeve van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2020. Dit is een publieksverkiezing en de campings zijn voor 100% beoordeeld door de Nederlandse kampeerder.

De campings, in drie categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de fijnste gezinscamping speelden onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een extra grote rol. Voor de beste huuraccommodatie was dat de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste charme camping speelden het aspect rust/natuur, sanitair, de sfeer en prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol. Deze weging vond plaats op basis van de stemmers, die zelf aangaven wat zij extra belangrijk vonden.

Meer informatie: www.anwb.nl/kamperen