Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel is met ingang van 1 oktober verkocht door De Oostappen Groep aan familiebedrijf EuroParcs.
Zij gaan fors investeren in de locatie: het vakantiepark wordt o.a. verrijkt
met luxe vakantiewoningen. EuroParcs gaat binnenkort het park van een andere naam voorzien.

Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel is met ingang van 1 oktober verkocht door De Oostappen Groep aan familiebedrijf EuroParcs.
Zij gaan fors investeren in de locatie: het vakantiepark wordt o.a. verrijkt
met luxe vakantiewoningen. EuroParcs gaat binnenkort het park van een andere naam voorzien.

De nieuwe eigenaar maakt kenbaar dat zij het forse aantal arbeidsmigranten, dat nu op het vakantiepark verblijft, willen terugdringen. ,,Wij geven hier prioriteit aan”, aldus Wim en Wouter Vos namens de directie van EuroParcs. ,,Al in 2020 moet de huisvesting voor arbeidsmigranten grotendeels zijn afgebouwd. Wij willen van Droomgaard een toeristisch attractieve locatie, een resort, maken. Zoals we dat overal in het land en inmiddels ook in België en op Bonaire hebben gedaan.”

Een plek kortom voor het gezin. Waar je in alle rust heerlijke voorpret kunt hebben voor een bezoek aan De Efteling of vol beleving kunt napraten na een bezoek aan Nederlands bekendste attractiepark. ,,Een plek vooral voor iedereen”, benadrukken de twee broers. ,,En dat ligt nu lastig, omdat de verblijfsaccommodaties vaak voor lange tijd aan arbeidsmigranten verhuurd zijn.

Droomgaard leent zich echter voor meer dan alleen een plek van een gezellige voor- en nabeschouwing van De Efteling. Het vakantiepark heeft een binnen- en buitenzwembad, een tennisbaan, andere sportvelden, een midgetgolfbaan en diverse vormen van horeca, zoals een restaurant, snackbar en ijssalon. ,,Wij willen om Droomgaard nog meer neer te zetten als familiepark ook in de faciliteiten en voorzieningen gaan investeren. Het wordt een omgeving die nóg meer bij kinderen een lach op het gezicht brengt. Zodat gezinnen niet voor een weekendje boeken om het verblijf te combineren met een bezoek aan De Efteling, maar langer blijven omdat het vakantiepark ook veel te bieden heeft.

EuroParcs wil de kracht van de omgeving ook daarbij benutten. Wim en Wouter Vos: ,,Er wordt veel naar De Efteling gekeken maar Droomgaard ligt ook bijvoorbeeld op loopafstand van de Loonse en Drunense Duinen. Een heerlijke omgeving voor kinderen om te spelen en als gezin eropuit te trekken.

Werkgelegenheid

De upgrade van het huidige vakantiepark is ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in de regio, zo betogen Wim en Wouter Vos. ,,De ontwikkeling van elk van onze resorts gebeurt veelal door lokale bedrijven en we nemen daarna voor de horeca en het beheer van onze faciliteiten en resorts het liefst medewerkers uit de regio aan waar het resort gelegen is. Daarnaast dragen de resorts bij aan de aantrekkingskracht van de diverse regio’s als toeristische trekpleister. En al onze gasten besteden ook hun geld in de omgeving wat goed is voor bijvoorbeeld de plaatselijke detailhandel.

Investeringskans

Het resort in wording belooft niet alleen veel voor vakantievierende gezinnen maar ook voor particulieren en ondernemers op zoek naar rendement. Net zoals op de andere resorts van EuroParcs worden de vakantiewoningen verkocht aan investeerders. EuroParcs onderscheidt zich op dit vlak van andere partijen omdat het mogelijk is ook de bijbehorende grond te kopen. De investeerder wordt in het vervolg met de verhuur van de vakantiewoning volledig ontzorgd.

Meer informatie: www.europarcs.nl

Oostappen Groep kiest voor focus

De verkopende partij, De Oostappen Groep, verkocht de afgelopen periode al meerdere parken, maar is niet bezig met een uitverkoop, laat Peter Gillis, eigenaar van de Oostappen Groep weten: "Met de verkoop van De Droomgaard doen wij goede zaken. De markt is aan het veranderen, en ik wil een wat kleinere slagvaardige organisatie. Dit geeft mij meer ruimte voor investeringen binnen de bestaande parken. Zo behouden we een mooi aanbod voor betaalbare vakanties dicht bij huis." De Oostappen Groep is nog altijd eigenaar van negen vakantieparken in Nederland en België. Gillis: "In de toekomst zouden er nog meer parken verkocht kunnen worden, maar daar heb ik geen haast mee. Het is zelfs mogelijk dat wij ook weer nieuwe parken gaan aankopen."

meer informatie: www.oostappenvakantieparken.nl