Vakblad Recreatief Totaal is weer verschenen. Krijg je het magazine niet thuisgestuurd, dan kun je deze altijd online bekijken. Deze maand o.a. een artikel over interieurtrends in vakantiewoningen.

Vakblad Recreatief Totaal is weer verschenen. Krijg je het magazine niet thuisgestuurd, dan kun je deze altijd online bekijken. Deze maand o.a. een artikel over interieurtrends in vakantiewoningen.

In de vakantiewoning wil de gast verrast worden (p.6)

‘Recreatief Totaal’ sprak met interieuradviseurs en architecten, (o.a. Jan des Bouvries) over de inrichting van vakantiewoningen. Meerdere factoren- zo stellen zij- bepalen het ontwerp. Zo zijn onder meer het karakter van de omgeving, de beschikbare ruimte, en de inrichting van de te bouwen woningen van belang.

Bedrijfsvoering na de coronacrisis (p.10)

Langzaamaan, en met de nodige beperkingen, gaan bedrijven in de recreatiesector weer open. We belanden inmiddels in een volgende fase, waarin bedrijven weer eigen inkomsten genereren en de steunmaatregelen worden afgebouwd. Voor sommige bedrijven, die gebruik konden maken van noodmaatregelen van de overheid, speelt nu het dilemma of de  heropening überhaupt bijdraagt aan een verbetering van de liquiditeitspositie. Een beperkte openstelling die onvoldoende opbrengsten genereert, kan het recht op steunmaatregelen in gevaar brengen, en is daarnaast vaak nog eens niet kostendekkend. In dit artikel geven ook drie banken (Rabobank, ABN AMRO en ING) hun visie op de stand van zaken.

Volop initiatieven rondom 'Vakantie in eigen land' (p.15)

Met de openstelling van recreatiebedrijven (onder voorwaarden) is de coronacrisis in een volgende fase beland; We mogen weer op vakantie. Aan het reizen naar andere landen kleven nog de nodige beperkingen. Het is inmiddels wel duidelijk dat dit jaar veel meer Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. En daar wordt volop op ingespeeld…

en verder in deze editie van Recreatief Totaal:

  • Een verhaal van CenterParcs over hun aanpak van vernieuwing in interieurconcepten (p.18)
  • Nederlandse vakantieganger op zoek naar flexibiliteit en zekerheid (p. 22)
  • Passie voor Recreatie: Wim Teunissen van Funmania Aalsmeer (p. 24)
  • Forrestcamp Warredal - Back to Nature (p.28)
  • De beleveniskaart - nieuw concept voor de verblijfsrecreatie (p.32)
  • Krapte dreigt op de markt voor verkoop van recreatiewoningen (p.34)
  • Gouda Cheese Experience speelt een rol in de regio (p.36)
  • Pretwerk Actueel (p.40)
  • Productnieuws (p.43)
  • Agenda en uitgelicht (p.45)

Lees het vakblad online op: www.recreatieftotaal.nl