Madame Tussauds, The Amsterdam Dungeon, Amsterdam Lookout en This is Holland gaan per 1 juni weer open. Eerder werd al bekend dat diverse grote musea gebruik maken van de mogelijkheid om per 1 juni weer open te gaan.

Madame Tussauds, The Amsterdam Dungeon, Amsterdam Lookout en This is Holland gaan per 1 juni weer open. Eerder werd al bekend dat diverse grote musea gebruik maken van de mogelijkheid om per 1 juni weer open te gaan.

Zie ook: Vrijwel alle attracties hebben hun openingsdatum al weer bekend gemaakt

De attracties en musea zijn belangrijk voor Amsterdam omdat zij onderdeel uitmaken van de toeristische beleving van de stad. Voor alle attracties gelden voorlopig wel de nodige beperkingen om drukte te voorkomen en de anderhalve meter te garanderen. Zo moeten er o.a. van tevoren kaartjes worden aangeschaft.

Madame Tussauds en The Dungeon

Beide attracties behoren tot de Merlin Entertainments Group. Met het protocol ‘Samen uit, zeker nu’, dat is opgesteld door o.a. branchevereniging Club van Elf, zijn de attracties klaar voor een veilige opening.

Maandag 1 juni kunnen de eerste gasten de attracties weer bezoeken. General Manager Quinten Luykx: “Wij zijn zeer verheugd om weer gasten te kunnen verwelkomen. Madame Tussauds en The Amsterdam Dungeon zijn er helemaal klaar voor om onze bezoekers een onbezorgd, veilig en vooral leuk uitje te kunnen bieden. We realiseren ons dat de omstandigheden bijzonder zijn en dat het wel enig aanpassingsvermogen vraagt van zowel onze bezoekers als onze medewerkers.” www.madametussauds.com/amsterdam/

A’DAM LOOKOUT viert heropening met gratis schommelen

A’DAM LOOKOUT zal op 1 juni openen met een aantal nieuwe maatregelen zodat iedere bezoeker zich aan de hygiënevoorschriften en 1.5 meter afstand kan houden. Zo mag er een beperkt aantal mensen per keer met de lift naar boven en is er eenrichtingsverkeer op de trappen en andere knelpunten. Het dak en de bovenste verdieping zijn daarbij groot genoeg om afstand van elkaar te houden. Ook het schommelen is veilig door één persoon in plaats van twee personen per schommel toe te laten. Door de nieuwe maatregelen is het noodzakelijk om vooraf een entreeticket te reserveren. www.adamlookout.com/nl/home-nl/

This is Holland puzzelt op veilige heropening

Het Flying Theatre van This is Holland is door het ontwerp en de logistiek van de attractie relatief goed coronaproof te maken. Er wordt een beperkt aantal (30) gasten toe per tijdslot toegelaten, die vooraf online een ticket reserveren voor een tijdslot. Doordat minder gasten aan de Experience deelnemen, is voldoende ruimte gegarandeerd. De eerste & tweede pre-show vindenelk in twee aparte ruimtes plaats. Door het aantal gasten ook nog eens onder te verdelen over deze ruimtes, wordt de beleving behouden en kan de gewenste afstand in acht worden genomen. Tijdens de 5D Flight Experience wordt er plaatsgenomen in de zogeheten ‘bank’. Er zijn in totaal 4 zelfstandige banken, verdeeld over twee afzonderlijke verdiepingen met ruim 4,5 meter tussen elke bank. Hierdoor ervaart elke bezoeker een veilige en bijzondere vlucht. www.thisisholland.com/nl/home/

Een van de grootste attracties van Amsterdam, de rondvaartsector, verkeert nog altijd in onzekerheid over het tijdstip waarop zij weer mogen opstarten.