Nederland zakt een plekje op internationale lijst van congresbestemmingen

Nederland valt nog net binnen de top 10 op de jaarlijkse ranglijst van The International Congress and Convention Association (ICCA). Wereldwijd is Nederland een plaats gedaald, binnen Europa staat ons land nog altijd op de zesde plek.

Ranglijst congreslanden over 5 jaar

“Het is goed te horen dat Nederland opnieuw in de wereldwijde ranglijst staat. Voor NBTC is de positie binnen Europa wellicht nog belangrijker en daarom zijn we tevreden dat we onze positie hebben weten te behouden,” aldus Eric Bakermans, Manager Meetings, Conventions & Events van NBTC Holland Marketing.

Criteria ICCA

Een beurs / congres als Integrated Systems in de RAI was in 2018 bijvoorbeeld goed voor bijna 81.000 bezoekers

Bakermans vervolgt: “ICCA neemt in haar statistieken alleen congressen van associaties op en hanteert een aantal criteria. Voorbeelden zijn: een minimum van 50 participanten, organisatie van het congres op reguliere basis (dus éénmalige bijeenkomsten worden niet meegeteld) en roulatie tussen tenminste drie landen. De ICCA lijst is een graadmeter van hoe we ervoor staan in de wereld van congressen, zo heeft Nederland afgelopen jaar 307 congressen gehost. Naast dit type congressen worden er in Nederland veel andere zakelijke bijeenkomsten georganiseerd die niet in deze lijst worden opgenomen.”

Bron en meer informatie: www.nbtc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *