Record aantal overnachtingen in provincie Groningen

Het aantal toeristische overnachtingen in de provincie Groningen heeft een record bereikt in 2017. De grootste stijger is te zien in het aantal overnachtingen van buitenlandse gasten wat maar liefst met 31% is gestegen. Er hebben nog nooit zoveel buitenlandse gasten in Groningen overnacht, zo blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

ook dit is Groningen

Traditiegetrouw bezoeken onze oosterburen uit Duitsland onze provincie goed met dit jaar als record een stijging van 26% in het aantal overnachtingen.

Overnachtingen buitenlandse gasten in de provincie Groningen het sterkst gestegen
In de provincie is het aantal overnachtingen van buitenlandse gasten in 2017 met 31% gestegen. Zo hadden we in 2016 342.000 buitenlandse gasten en in 2017 447.000. Dit is de grootste stijging ten opzichte van alle twaalf de provincies. Landelijk gezien groeit het aantal overnachtingen volgens het CBS met 5%, waarbij Groningen met 7% stijging ook hoger eindigt dan het landelijk gemiddelde. Sliepen er in 2016 nog 1,45 miljoen buitenlandse gasten in Groningen, in 2017 waren dit er 1,56 miljoen. Directeur Marketing Groningen Barbara Risselada: “Uiteraard zijn we blij met het feit dat er nog nooit zoveel buitenlandse gasten in Groningen zijn geweest. Sinds 2016 voeren we campagnes gericht op het buitenland en het lijkt zijn vruchten af te werpen. Maar er is zeker nog werk aan de winkel. Groningen heeft zoveel moois dat nog niet ontdekt is door de toeristen, met onze campagnes gaan we daar de komende jaren vol op inzetten”.

Steeds meer internationaal bezoek in de provincie Groningen
De positieve ontwikkeling van de toename van buitenlandse gasten zet duidelijk door. De grootste groep toeristen komt uit Duitsland. Met de lijnverbinding naar München verwachten we nu ook de Zuid Duitse markt te kunnen bedienen en nog meer Duitse bezoekers te kunnen trekken. Ook de buitenlandse studenten brengen veel internationaal bezoek met zich mee zoals familie en vrienden die een paar dagen op bezoek komen en die de provincie in trekken.

Bron en meer informatie: www.marketinggroningen.nl/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *