Vrijdagmiddagblog! De laatste van 2013

Op 1 februari verscheen dit jaar voor het eerst het Vrijdagmiddagblog! op Pretwerk. Vanuit de gedachte dat je dan altijd een onderwerp tijdens de vrijdagmiddagborrel hebt. Ondertussen zijn we 42 weken verder en zijn er dus 42 verschillende onderwerpen langs gekomen. Tijd voor een terugblik en alvast een sneak preview van de onderwerpen in 2014.

I love to swop en up cycle
In april stonden de blogs vooral in het teken van hergebruik en creatieve manieren om tweedehandsspullen te verkopen. Ik vond het zelf erg leuk om deze nieuwe verkoopconcepten te onderzoeken. Vandaar dat dit mijn favoriete blogs zijn geworden. Afgelopen jaar zijn steeds meer initiatieven ontstaan rondom deze ‘groene’ thema’s. Naar verwachting zal dit in het nieuwe jaar alleen nog maar verder groeien. Ik wacht nog steeds op de eerste grote landelijke swopshop!

Het donkerste blog riep de meeste reacties op
Eigenlijk zijn de Vrijdagmiddagblogs! altijd met een positieve instelling geschreven. Eén blog dit jaar maakte daarin een uitzondering. Het blog van 14 september ging over betalingsregelingen. Veel bedrijven komen in de problemen omdat er steeds langere betalingstermijnen worden gehanteerd. Na wat zoek werk bleek echter dat dit helemaal niet zomaar mag! Gelukkig zijn bij mij alle rekeningen dit jaar op tijd betaald.

Samen schrijven we meer
Het Vrijdagmiddagblog! bestaat niet alleen uit onderwerpen die ik zelf tegen kom, soms bestaan de blogs ook uit personen die ik ontmoet. Afgelopen jaar zijn er zeven co-blogs geschreven. In 2014 schrijft PanterKist graag weer samen. Dus heb jij een interessant verhaal dat aansluit bij retail en vrijetijd? Laat dan een reactie achter onderaan deze pagina, op de twitter of via de mail info@panterkist.nl

vrijdagmiddagblog_nextyear
See you next year! bron: Tumblr

Wat staat er klaar voor het nieuwe jaar
Zoals beloofd sluit ik af met een sneak preview voor 2014. Houd jij van taarten bakken of wil je iets nieuws uitproberen met beslag en fondant? Cake5 introduceert in 2014 een bijzonder kookconcept en daar gaan zij uitgebreid over vertellen in een van de blogs. Ook zal een blog gaan over de 7e P van de detailhandelmix. Je leest het goed, er is een nieuwe P aan het rijtje toegevoegd. Verder iets over een Solar Cinema en de groei binnen creatief ondernemen in combinatie met wijkmanagement. Genoeg interessants lijkt mij zo! Ik wens jullie allemaal gezellige kerstdagen en een fantastisch nieuwjaar!

Ruby Kramer PanterKist

PanterKist is vanaf 3 januari 2014 weer terug met het Vrijdagmiddagblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *