TMG beëindigt samenwerking met RECRON

Na een lange voorbereidingsperiode heeft de Telegraaf Media Groep (TMG) besloten zich terug te trekken uit de oprichting van het gezamenlijke marketingplatform  PUUR HOLLAND met RECRON. Op 15 juni van dit jaar stemden de leden van de RECRON nog in met de oprichting van de joint venture en werd kwartiermaker Dennis van den Hoek aangesteld om een organisatie neer te zetten.

Recron en Telegraaf in november 2011, bij de aankondiging van het project

Koerswijziging bij de Telegraaf
Josja Zijlstra van De Telegraaf Media Groep geeft als reden voor het stopzetten van dit project: “Er heeft bij de Telegraaf onlangs een heroriëntatie plaatsgevonden. Daarbij is bewust gekozen voor meer focus op posities waarin de TMG groep sterk is, zoals finance, sport, entertainment, vrouw en privé. De sector reizen heeft duidelijk minder prioriteit, want daarin hebben wij geen toppositie. Er was nog geen sprake van een officieel samenwerkingsverband, maar we hebben wel een gedegen vooronderzoek laten doen naar de kansen door een kwartiermaker. Op basis van deze gegevens en de strategische keuzes bij de TMG is besloten om niet verder te werken aan dit project met de RECRON. We hebben de afgelopen periode overigens wel op een heel prettige manier samengewerkt. Dus dat was zeker geen reden om te stoppen. ”

Recron wil verder met marketingplatform
RECRON beraadt zich op dit moment op de situatie en mogelijkheden om zonder TMG invulling te geven aan het gewenste marketingplatform voor de recreatiebranche. Vanochtend zijn de leden ingelicht. De steun vanuit de achterban geeft RECRON groot vertrouwen in het realiseren van die ambities al dan niet met eventuele andere partners. Concreet zijn er nog geen nieuwe plannen, maar gedurende het proces zijn er wel diverse partijen aangehaakt die mogelijk samen een nieuw samenwerkingsverband kunnen en willen organiseren.

Er was, naast Dennis van den Hoek, nog niemand aangenomen om invulling aan het project te geven.

Red. In de recreatieve markt zijn er diverse partijen bezig om een platform op te bouwen. een overzicht van de grotere partijen werd onlangs gepubliceerd in het artikel ‘Traditionele recreatiepartijen werken aan nieuwe portals

Meer informatie: www.recron.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *