Onderzoek naar ongeluk in waterattractie Walibi

Op dinsdag 23 juli is bij de waterattractie El Rio Grande in Walibi Holland een 10-jarig meisje gewond geraakt aan haar voet en onderbeen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Het meisje is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De attractie blijft gesloten voor publiek tot het onderzoek is afgerond.

El Rio Grande
El Rio Grande

Het park laat weten: “Tot onze grote spijt heeft het medisch team de voet van het meisje niet kunnen redden. Op dit moment ligt het meisje nog in het ziekenhuis voor verdere behandeling. Ze is in goede handen. Alle zorg gaat op dit moment uit naar haar.”

Toedracht
De exacte toedracht van het ongeval is op dit moment onbekend. De recherche en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn nog bezig met onderzoek. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht. Op dit moment is onbekend hoe lang het onderzoek gaat duren en hoe lang de attractie gesloten blijft.

Extra maatregelen
Eerder dit jaar heeft bij dezelfde attractie een incident plaats gevonden. Naar aanleiding hiervan zijn extra, naast de reeds bestaande, borden met veiligheidsmaatregelen geplaatst in drie talen. Deze borden attenderen onze gasten er nog extra op dat ze moeten blijven zitten tot in het station. Daarnaast was er een extra operator bij de attractie aanwezig.

Veiligheid
Walibi Holland beschouwt het voorkomen van ongevallen als de hoogste prioriteit en volgt hiervoor een actief en preventief beleid. De onderneming neemt deze maatregelen om de veiligheid van gasten zoveel mogelijk te garanderen. Personeelsleden van Walibi Holland zijn goed opgeleid en nemen alle mogelijke voorzorgen om elke gast een veilige omgeving te bieden. Alle attracties worden jaarlijks gekeurd door een aangewezen keuringsinstantie TÜV. Pas daarna worden attracties in gebruik genomen. De attractie is in maart 2013 goedgekeurd door de TÜV. Walibi Holland betreurt ten zeerste dat de strenge veiligheidsmaatregelen dit ongeval niet konden verhinderen.

Meer informatie: www.walibi.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *