Madurodam werkt aan voetbalattractie

In de aanloop naar de WK voetbal bouwt Madurodam aan een grote nieuwe voetbalattractie; ‘Zo groot is Oranje’. Tijdens de studiereis van Pleisureworld kregen de deelnemers een kijkje achter de schermen. Madurodam heeft als kernwaarde ’trots op het Nederlands erfgoed’ en daar past het Nederlands Elftal prima bij.

Het Nederlands (miniatuur) elftal staat al klaar. Sommigen wachten nog op een kleurspoeling van de Madurodam kapper.
Het Nederlands (miniatuur) elftal staat al klaar. Sommigen wachten nog op een kleurspoeling van de Madurodam kapper.

Centraal in de nieuwe attractie staat de Europese titel die Oranje in 1988 won. De KNVB heeft voor de openingsperiode de beker ter beschikking gesteld om in een expositieruimte tentoon te stellen. Enkele onderdelen zijn overgenomen uit de Voetbal Experience Middelburg, die vorig jaar haar deuren sloot. Net als in Middelburg krijgt de bezoeker ook via een film het kippenvel-verhaal te zien van ‘de weg naar de titel’. Een deel van de voetbalattractie wordt ingericht met ‘zelf doen’ activiteiten zoals een dribbelparcours, sprintjes meten en diverse andere voetbalgerelateerde testjes.

Algemeen directeur Joris van Dijk ligt de keuze voor de voetbalattractie toe: “In Madurodam laten we van alles zien waar Nederland trots op is. Wat dat betreft past Madurodam prima bij de Nederlandse mentaliteit. We maken alles waar we trots op zijn, best wel klein. Maar als er iets is waar Nederland voor warm loopt, dan is dat het oranje elftal.” Naast de introductie van de attractie wordt er ook nog een kledinglijn gelanceerd die past bij het thema.

Meer informatie: www.madurodam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *