Flinke plus voor caravan- en camperverkoop

Bij de start van de zomervakanties schijnt ook de zon volop in de Nederlandse caravan- en camperbranche. In het eerste halfjaar van 2016 werden 4.267 nieuwe caravans en 1.078 nieuwe campers verkocht; stijgingen van respectievelijk 4,7 en 14,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

camper op de CaravanaUit de gegevens van BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI) blijkt dat niet alleen de verkoop van kakelverse exemplaren toeneemt, ook tweedehands caravans en campers blijven populair. Hoewel de vakhandel een kleine min van 2,7 procent tot bijna 6.300 gebruikte caravans noteerde, steeg de verkoop van occasioncampers in het eerste halfjaar met 6,1 procent naar bijna 3.500 stuks.

Kamperen weer helemaal hot
Afgelopen juni werden 750 nieuwe caravans geregistreerd (ruim 7 procent meer dan in juni 2015) en 192 nieuwe kampeerauto’s (plus 21 procent). Kamperen blijkt weer helemaal ‘hot’, ook getuige de volgeboekte campings in vele delen van Europa en de populariteit van het TV-programma We Zijn Er Bijna. Sowieso hebben veel mensen na de magere economische jaren eindelijk weer een vervangende aankoop gedaan, maar ook steeds meer jonge gezinnen kiezen weer voor de camping. De vaders en moeders van nu brengen zo hun jeugdherinneringen over op hun eigen kinderen.

Bron: Bovag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *