Congres over gezond eten en drinken tijdens een dagje uit

Op donderdag 13 september wordt in de Apenheul in Apeldoorn het congres ‘Gezond Uit’ georganiseerd in de duurzame congreslocatie De St@art. Het congres staat helemaal in het teken van gezonde voeding voor bezoekers van dagattracties in Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders behoefte hebben aan gezonde voeding tijdens een dagje uit. Maar uit onderzoek blijkt ook dat het aanbod van dagattracties achterblijft. Helemaal als het gaat om gezonde én lekkere opties voor kinderen. Apenheul werkt hier al een paar jaar aan. Zo lanceerde Lolo’s deze zomer een nieuw, verantwoord tussendoortje voor kinderen. Hun zakjes ‘Sjokoknabbels’ en ‘Appelsterren’ bevatten geen toegevoegde suikers, zijn 100% natuurlijk en biologisch. En voor elke vijf verkochte zakjes gaat er een maaltijd naar een kansarm kind in Afrika.

Ontwikkelingen in Apenheul
Sinds 2017 zitten er alleen nog ‘gezondere’ dranken in de kindermenu’s van de Apenheul. Fristi en Chocomel hebben plaatsgemaakt voor PIP fruitwater, Karma Cola en My Froothie Appelsap. Deze drankjes zijn gezonder in vergelijking met reguliere frisdranken. De porties zijn kleiner, biologisch en bevatten geen toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook worden er verschillende salades verkocht bij het grootste horecapunt in het park. De salades wordengeserveerd op luxe planken om deze gezonde optie extra aantrekkelijk te maken voor de gasten.

Branchegenoten uitgenodigd
De Apenheul plaatst op haar website een open uitnodiging aan branchegenoten: “Natuurlijk delen we onze kennis en ervaring ook met andere dagattracties. We zijn namelijk onderdeel van de ‘Taskforce Gezond Uit’. Dit is een samenwerkingsverband tussen dagattracties die zich samen inzetten voor gezonde voeding tijdens een dagje uit. Het congres ‘Gezond Uit’ is een initiatief van deze taskforce. Dagattracties, producenten, cateraars en leveranciers zijn van harte welkom om te praten over de manier waarop we het gezonde voedingsaanbod kunnen vergroten. Maar ook hoe we bezoekers kunnen stimuleren om voor gezonde voeding te kiezen.”

Op het programma staan verschillende sprekers, waaronder staatssecretaris Paul Blokhuis. Verder kunnen deelnemers meedoen met interactieve workshops en de dag afsluiten met een netwerkborrel.

Meer informatie: www.apenheul.nl/nieuws/congres-gezond-uit-in-apenheul/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *