Virtual Park in Moeskroen sluit na ruim vier jaar weer de deuren

Virtual Park, bij de start in maart 2019 aangekondigd als het grootste Virtual Reality park van Europa, trekt de stekker er uit. Er worden nog t/m 31 augustus tickets verkocht. VR attracties zijn een nieuw fenomeen in de Belgische en Nederlandse markt. Er zijn concepten in vele soorten en maten. In Nederland ging in 2021 ook een VR-keten ten onder – mede ten gevolge van de coronacrisis.

Virtual Park in het Belgische Moeskroen heeft een oppervlakte van 4000 m2 en is zeker binnen de Benelux het grootste VR attractiecentrum. Bij de start werd vermeld dat tickets maximaal € 60 voor een volwassene kosten. Als we vandaag op de website kijken dan zien we tickets in de range van € 19 voor 1 uur VR escape room, tot € 43,75 voor een drie uur durende VR beleving. In maart 2022 deed VirtualPark nog een test met het betalen per dag i.p.v. het betalen per attracties.

Zie ook: Aankondiging start Virtual Park in maart 2019

Wat is het beste concept voor ene VR attractie?

De markt voor VR attracties zit nog grotendeels in de pioniersfase. Veel bezoekers ontdekken voor het eerst wat een VR beleving kan toevoegen. Content is een belangrijke succesfactor, waarin game ontwikkelaars een belangrijke rol spelen. Om een VR attractie onderscheidend te maken van een thuisbeleving is de omgeving van een attractie belangrijk. Zo wordt een VR beleving gecombineerd met fysieke attracties of worden VR spellen met begeleiding voor groepen aangeboden. In 2021 ging in Nederland ook al een keten van VR attracties (de VR Room) kopje onder; mede ten gevolge van de coronabeperkingen.

Er zijn steeds meer recreatiebedrijven die VR inbouwen in hun aanbod. Naast indoor attracties die helemaal rond VR aanbod zijn georganiseerd, zien we ook VR attracties als onderdeel van een FEC, vakantiepark, attractiepark of museum, er zijn diverse locaties waar een VR attractie stand-alone wordt aangeboden; bijvoorbeeld in winkelcentra.

Laatste kans

Wie nog een kijkje wil nemen in Virtual Park heeft nog t/m 31 augustus 2023 de kans. Het bedrijf roept op: “Wacht niet langer, boek nu je nieuwste Virtual Park avontuur. We kijken ernaar uit je te verwelkomen om deze laatste weken van ontdekking en verwondering samen te vieren.”

Meer informatie: www.virtualpark.eu

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *