Vakantiepark Beekse Bergen krijgt compleet nieuwe centrumvoorzieningen

Vakantiepark Beekse Bergen, het oudste vakantiepark naast Safaripark Beekse Bergen krijgt een totaal nieuw voorzieningencomplex. Een grote brand in jun1 2021 heeft de vernieuwing in een stroomversnelling gebracht. Er werd al gewerkt aan een restyling van de vakantiehuisjes.

Het nieuwe centrumgebouw huisvest o.a.:

  • Een zwembad met drie zones; relax, zwemmen en kinderspel
  • Een indoor speelparadijs
  • Een restaurant met 200 zitplaatsen (+ terras met 200 zitplaatsen)
  • Een multifunctionele zaal voor (bedrijfs)evenementen en feesten
  • Een grote snackbar
  • Een supermarkt
  • De receptie, die wordt verplaatst naar het nieuwe centrumgebouw

Brand versnelde het vernieuwingsproces

De brand in juni van dit jaar heeft het management en het personeel de nodige uitdagingen opgeleverd. Parkmanager Maikel Claassens blikt terug: “Na de brand waren we onze totale centrale voorzieningen kwijt. Dat hebben we tijdelijk opgelost met een foodcourt van foodtrucks, en een mobiele supermarkt. Daarnaast hebben we onze gasten doorverwezen naar voorzieningen in andere onderdelen van de Beekse Bergen en kregen de gasten vouchers voor zwembaden in de omgeving. Ik kijk wel uit naar de oplevering van het nieuwe gebouw waarin we onze gasten nog meer kunnen bieden dan voorheen.”

Zwembad

Het zwembad, ontworpen door Van der Giesen Architecten, ziet er bijzonder uit. Er is sprake van een indeling in drie zones, waarmee meerdere doelgroepen kunnen worden bediend. Vooraan in het bad komt een relaxzone, met langzaam stromend water en uitzicht over het meer. Het middelste deel wordt een banenbad. Dat is volgens Claassens ontstaan uit eigen ervaringen;  “Veel mensen willen zwemmen – en dat bad kan ook flexibel worden gebruikt om te spelen.” Het achterste gedeelte wordt ingericht met waterspel voor kinderen. Binnen het zwembad is geen horecavoorziening aanwezig.

Indoor Speeltuin

De indoor speeltuin is een nieuwe toevoeging. Die was er voorheen nog niet. Er is hier ook sprake van een zaal met en podium, waarop voorstellingen gegeven kunnen worden. Ook in de buitenzone komt een nieuw podium aan het water, waar het animatieteam voorstellingen kan geven.

Multifunctionele zaal

Met de multifunctionele zaal wordt ingespeeld op de zakelijke doelgroep. De zaal (geschikt voor groepen tot 100 personen) is minder groot dan het nabij gelegen Event Center, maar is wel in eerste instantie toegevoegd om de zakelijk markt te bedienen. Claassens: “We zagen de afgelopen jaren een opkomst van meerdaagse bedrijfsevenementen. Die willen we hiermee faciliteren. Maar ook voor een (familie)feest is deze multifunctionele zaal uitermate geschikt.

Receptie

Ook aan het verplaatsen van de receptie is een verhaal verbonden. Claessens: “De receptie bevindt nu nog bij de entree van het vakantiepark – op grote afstand van de accommodaties. Op ons nieuwere park Safari Resort Beekse Bergen hebben we inmiddels ervaring opgedaan met automatisering van diverse processen. Dat willen we hier ook gaan invoeren. De slagboom heeft al een automatische kentekenherkenning en we onderzoeken nu welk systeem kan worden ingevoerd om direct toegang te krijgen tot de huisjes. Door diverse processen te automatiseren krijgt de receptie een andere functie, en kan dan beter dichter bij de gasten worden gesitueerd.”

Restaurant

De centrale voorzieningen krijgen ook een groot restaurant met open keuken. Er is daarnaast ook sprake van een productiekeuken, bedoeld om de bezorgservice en afhaaldiensten te ondersteunen. Claassens: “Tijdens de coronacrisis heeft afhalen en bezorgen van eten een grote vlucht genomen. Wij laten bovendien geen externe besteldiensten toe op ons park, dus moeten we zelf een goed alternatief bieden. De bezorgservice is niet nieuw, maar wordt hiermee wel professioneler georganiseerd.” Het restaurant zelf krijgt 200 zitplaatsen binnen en nog eens een terras met 200 stoelen. Gasten van het park kunnen ook terecht in de snackbar.

Verbindende factoren

Het nieuwe gebouw krijgt een uitstraling die past bij het parkthema: ‘Safaribeleving, strand en water’. De bijzondere kap en aankleding zorgen er voor dat de gasten een bijzondere beleving binnenstappen. Ook logistiek is er gedacht aan ‘verbinding’ Zo is er een centrale corridor, waaraan alle voorzieningen zijn gelegen. Deze ruimte omvat bovendien een bar. Ook in het buitengedeelte wordt een sfeervolle boulevard aangelegd langs het Victoriameer. Meer op de achtergrond, maar daarmee niet onbelangrijk, is er een slimme route voor toeleveranciers aangelegd, die gescheiden is van de gastenzones.

Het nieuwe centrumgebouw zal naar verwachting voor de zomer in gebruik genomen kunnen worden.  

Meer informatie: www.beeksebergen.nl/overnachten/vakantiepark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *