Toverland doorbreekt voor het eerste de grens van 1 miljoen bezoekers

Attractiepark Toverland in het Noord-Limburgse Sevenum beleeft een absoluut topjaar. Afgelopen week ontving het park de 1 miljoenste bezoeker van het jaar. Daarmee wordt het oude record (862.000) uit 2019 ruimschoots verbroken. Het park heeft nog zeven dagen te gaan om het record nog verder aan te scherpen.

reeks uit database Pretwerk.nl

Na een lastig coronajaar in 2020 heeft Toverland de stijgende lijn van voorgaande jaren weer te pakken. De groei is zelfs sterker dan we volgens de trendlijn mogen verwachten. In 2018 werden er voor het laatst twee zeer grote attracties aan het park toegevoegd (wingcoaster Fenix en de darkride Merlin’s Quest) Normaal gesproken levert dat een boost aan bezoekers in het jaar van introductie en het jaar daarop, waarna de groei weer wat afvlakt. Door de coronacrisis zien we dat het bezoekerspatroon nu ook onder invloed is van andere krachten; mensen willen er na al de lockdowns weer onbekommerd tussenuit. Toverland heeft de afgelopen jaren ook sterk ingezet op evenementen, die de bezoekcijfers een flinke boost hebben gegeven.

Winter Feelings

Dit jaar opende Toverland voor het eerst de poorten van het gehele park in de winter, onder de noemer Winter Feelings. Het park is versierd met miljoenen lichtjes en het entreegebied is omgetoverd tot Winter Laguna, met onder andere een outdoor schaats- en tubingbaan. Ook zijn alle attracties toegankelijk, waaronder de vijf achtbanen, de vernieuwde waterbaan Expedition Zork en twee verwarmde indoorgebieden. Meer informatie is te vinden via toverland.com/winterfeelings. Dit nieuwe winterconcept past volledig in de strategie van dit jaar, waarbij het attractiepark volop heeft ingezet op verlengde openingstijden en investeringen in de seizoensactiviteiten. Ook 2023 wordt extra feestelijk met de komst van vier nieuwe attracties voor het hele gezin in themagebied Avalon.

“We zijn ontzettend blij en trots dat we dit jaar al meer dan één miljoen bezoekers hebben ontvangen. Sinds onze eerste openingsdag, 19 mei 2001, is dit een droom die we als familiebedrijf gehad hebben. Met onze grootschalige uitbreiding in 2018 kwam deze stap steeds dichterbij, en nu, na enkele lastige coronajaren, is dit een geweldige overwinning die we met het hele Toverteam hebben behaald!”

Jean Gelissen jr., Algemeen directeur van Toverland

Bron en meer informatie: www.toverland.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *