Attractiepark Toverland investeert € 10 miljoen in vier nieuwe attracties en diverse speelbelevingen

Medio 2023 zal Toverland vier nieuwe attracties openen in het themagebied Avalon; de mythische wereld van tovenaar Merlijn. Hiermee wil het park een bredere doelgroep aanspreken. Naast twee grote en twee kleine attracties worden er een waterspeeltuin, dreumesspeelplaats én diverse nieuwe belevingselementen toegevoegd.

het themagebied Avalon

In 2018 opende het themagebied Avalon met de spectaculaire wing coaster Fēnix, boottocht Merlin’s Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Medio 2023 zal Toverland vier nieuwe attracties toevoegen aan Avalon, waarbij gasten het gebied en haar inwoners nog verder zullen ontdekken. Hierdoor is er nog meer te doen voor de hele familie. De eerste werkzaamheden van deze complete metamorfose zijn inmiddels begonnen.

Pixarus

Pixarus

Deze vliegtuigmolen wordt door de firma Gerstlauer gebouwd op een unieke locatie, namelijk in de schuin gezette bocht (helix) van de wing coaster Fēnix. Daarmee komt deze Flight School of Magic op een unieke plek te staan voor dit attractietype. Gasten zitten alleen in hun voertuig en kunnen zelf bepalen of en hoe vaak deze over de kop gaat tijdens hun vlucht.

Dragonwatch

Dragonwatch

Voor wie Pixarus iets te spannend is en liever naast elkaar de lucht in gaat, kan zich begeven naar de familievriendelijke valtoren Dragonwatch. Deze attractie wordt geleverd door Intamin. Dit is de ideale plek om, vanaf een hoogte van 17 meter, de draken van Avalon te spotten en te genieten van het uitzicht over het attractiepark.

Garden Tour

Garden Tour

Veilig op de grond worden de jongste gasten door Merlijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in zijn magische kruidentuin. In deze Garden Tour van ruim 130 meter door bijzondere flora en fauna ontmoeten gasten de magische wezens van Avalon. Volwassenen kunnen om de baan heen lopen óf zelf plaatsnemen bij hun kinderen. Deze attractie wordt geleverd door Metallbau Emmeln.

Jumping Juna

Jumping Juna met twee nieuwe characters voor het park

Aan de voet van Dragonwatch kunnen kinderen plaatsnemen in de carrousel Jumping Juna. (door Zamperla) Hier organiseren de speelse eenhoorn Juna en het ondeugende draakje Sparky een verkleedfeestje. Deze twee nieuwe karakters laten zich vanaf 2023 voor het eerst in Toverland zien.

Belevingselementen

Naast de opening van nieuwe attracties staat er nog meer te gebeuren in Avalon. Het gebied zal verder verrijkt worden met een waterspeeltuin en een dreumesspeelplaats, pal naast het terras van The Flaming Feather. Gasten zullen verder meer nieuwe belevingselementen aantreffen zoals kijktaferelen en upgrades van bestaande attracties. Hierover zal op een later moment meer bekend worden gemaakt. “We zijn heel trots op alles wat er staat te gebeuren in Avalon”, vertelt algemeen directeur Jean Gelissen jr. “Ons vertrouwen in de kracht van de wereld van Merlijn maakt dat we graag een nog bredere doelgroep hiermee in aanraking brengen. Met onze kennis, kunde, ervaring én eigenwijsheid weten we dit thema op een dusdanige manier vorm te geven die uniek is en past bij onze identiteit.”

Bron en meer informatie: www.toverland.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *