Recreatief Totaal: Zoetwaterstrand en Statistiek lange vakanties

Vakblad Recreatief Totaal nummer drie is weer verschenen en daarin wordt ingezoomd op diverse kansrijke trends in de recreatiesector, w.o.: Beaches in het binnenland, Groei van het aantal camperplaatsen, Lange vakanties in Nederland en Steeds luxere bungalowresorts.

rt3 2015Recreatief Totaal is met ingang van deze editie overgegaan van uitgever Pleisureworld naar Concept Plus, die voorheen ook al betrokken was bij de opmaak van het blad en de acquisitie van adverteerders. Ook website Pretwerk.nl levert een actieve bijdrage aan het magazine met o.a. onderzoeksartikelen.

In deze editie komen de volgende onderwerpen aan bod (link naar online editie):

Beaches in het binnenland
Strandlocaties aan de Noordzeekust behoren tot de toplocaties als het gaat om verhuur van vakantiewoningen. Door natuurlijke en bestuurlijke beperkingen worden deze locaties steeds schaarser. Langs meren en rivieren zin er ook strandlocaties; weliswaar met een andere uitstraling. Zijn er kansen om die locaties ook als strandlocatie te profileren? Verschillende betrokkenen geven hun mening (p. 6)

Nederland kraamkamer van luxe bungalowresorts en droomvilla’s
Er komt steeds meer accommodatie op de Nederlandse markt voor een luxe lifestyle; met bijbehorend prijskaartje, investering en rendement. Gaan we de Franse Riviera achterna? Bijzondere accommodaties, w.o. de strandhuisjes zorgen voor een meerwaarde in beleving. (p. 11)

Nieuwe norm voor bungalowparken
Een bezoekverslag van Hans van Leeuwen aan Hof van Saksen (Landal); een van de meest luxueuze resorts van Nederland, die ook de kinderen niet vergeet. (p. 15)

Het gevecht om de camper is losgebarsten
Lange tijd waren campers op veel campings niet echt welkom. Die verhouding was overigens, bij een deel van de camperaars, geheel wederzijds. Gemeenten sprongen daar op in door (gratis) camperplaatsen in te richten. Met de groei van het aantal camperaars nemen veel recreatie-ondernemers deze groep zeer serieus; de eerste camper-parken zijn inmiddels een feit. RECRON wil inmiddels de gemeentelijke concurrentie aan banden leggen. (p. 18)

Omgevingsvergunning bij unieke recreatieobjecten
Wie zich buiten de gebaande paden begeeft, vraagt om problemen met wet en regelgeving. Wat zijn de juridische consequenties van afwijkende bouwsels zoals bijvoorbeeld een boomhut of safaritent? Hekkelman advocaten legt de situatie uit. (p. 23)

Lessen uit de CBS Statistieken lange vakanties
Het aantal lange vakanties dat Nederlanders in Nederland ondernemen zit al jarenlang in een glijvlucht omlaag. Dat heeft niet alleen te maken met de wens om Nederland te verlaten, maar ook met de dalende populariteit van de dominante accommodatievorm (kamperen). In dit artikel worden statistieken van lange vakanties in binnen- en buitenland met elkaar vergeleken. De ANVR en ZKA geven hun reactie op de opmerkelijke uitkomsten van deze statistieken. (p. 25)

Aftersales; zo creëer je een hoger herhaalbezoek
verscheen al eerder op deze website.

Voorbeschouwing op de European Attraction Show (EAS)
De grootste Europese vakbeurs vind dit jaar plaats in Gothenborg. In dit artikel wordt vooruit geblikt op het programma van deze dagen en de onderwerpen die we van het naastgelegen attractiepark Liseberg kunnen leren. (p. 48)

en verder:
Actueel: Nieuwe bedrijven en attracties in de recreatiesector
Awards in de sector: welke prijzen wrden er dit jaar uitgereikt op de recreatie-vakbeurzen
Kennis en inspiratie: overzicht van de best gelezen artikelen op Pretwerk.nl
Agenda: Overzicht van de belangrijkste beurzen, congressen, vakanties en kennisdagen

Bekijk de online editie op: www.recreatieftotaal.nl/bladen/0315/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *