Provincie Zeeland; investeer in je onderscheidend vermogen

De beurs RecreaVak in Goes ontving een brief van het provinciebestuur van Zeeland, waarin steun werd uitgesproken voor de recreatie-vakbeurs (27/28 okt) en waarin ook een boodschap werd gegeven aan Zeeuwse ondernemers: Werk vooral aan je onderscheidend vermogen, kijk wat jouw bedrijf bijzonder maakt. De provincie als geheel kiest voor een focus op het profiel: ‘Land in Zee’. Enkele alinea’s uit de brief van de provincie:

creavak logoEconomisch belang
In de Provincie Zeeland is de horeca- en recreatiesector van groot belang voor de economie. De sector levert niet alleen voor veel mensen werk op, maar draagt ook sterk bij aan een aantrekkelijk woon- en verblijfsklimaat. De sector vernieuwt zich op sommige onderdelen voortvarend (bijvoorbeeld als we kijken naar vernieuwingen bij de strandpaviljoens), maar blijft op andere onderdelen wellicht wat te lang door gaan met een verouderd product.

Land in zee
Het Provinciaal bestuur ziet het als haar verantwoordelijkheid om Zeeland op alle fronten goed op de kaart te zetten. Dit werk is nooit af. Overheid, bedrijfsleven en onderwijs zullen hier steeds met elkaar hun steentje aan moeten bijdragen. Hoe houden we Zeeland aantrekkelijk voor bedrijven om te investeren, en voor mensen om er met plezier te wonen, te werken en te recreëren?
Op het gebied van recreatie nemen we diverse initiatieven. Ons uitgangspunt hierbij is de focus LAND IN ZEE! Hiermee wordt Zeeland onderscheidend van de andere kustprovincies gepositioneerd als enige provincie in zee. Vanuit de Economische Agenda zetten wij in op het stimuleren van bestedingen en werkgelegenheid en op de vergroting van de beleving van Zeeland.

Rol van ondernemers
Ook ondernemers in de recreatiesector hebben er baat bij zich duidelijk te positioneren. Een onderscheidend product kan klanten trekken en ook op de langere termijn een bindende factor zijn. Ik daag u dan ook uit om te bepalen wat bij uw bedrijf de unieke factor is. Misschien ligt uw bedrijf aan de kust en kunt u het “kustgevoel” ook binnen uw bedrijf beleefbaar maken? Of is het juist het aanbod van lokale producten die u aanbiedt wat uw bedrijf onderscheidt van anderen en kunt u dit onderscheidend vermogen verder versterken.

Samen met bedrijven proberen we nieuwe ontwikkelingen van de grond te krijgen. Het gaat om het aantrekkelijk houden van zowel verblijfslocaties als dagrecreatieve mogelijkheden. Uiteraard is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de watersport. In een waterrijke provincie als Zeeland is het logisch dat volop ingezet wordt op die kwaliteiten door het ontwikkelen van hotspots en versterking van land-waterrelatie. Hiermee kan de regio zich sterk onderscheiden ten opzichte van andere bestemmingen. Zeeland moet het vooral hebben van een goede prijs/kwaliteit-verhouding en een hoogstaand voorzieningenniveau voor een breed scala aan doelgroepen. Zeeland kan zich verder onderscheiden door klantvriendelijkheid en een klantgericht aanbod.

Investeren
Stil staan is achteruit gaan, bedrijfsleven en overheden moeten blijven investeren in het toeristisch-recreatief product van Zeeland. Een jaarlijkse vakbeurs op een goed gekozen moment in het seizoen is een prima gelegenheid om zich te laten inspireren door nieuwe trends en ontwikkelingen voor het komende seizoen of voor seizoenen daarna.

Een ondernemer moet steeds vooruit kijken en investeren om aan de vraag van de gast te kunnen voldoen. Het gaat niet alleen over wat men vraagt of verwacht, maar vooral ook hoe je als ondernemer de klant positief kan verrassen. Hoe kun je net wat extra’s bieden aan de gasten?

RecreaVak Goes
De brief was gericht aan de beurs Recreavak in Goes. Deze beurs beleefde vorig jaar haar eerste editie in de accommodatie Neetje Jans. Dit jaar wordt de beurs georganiseerd op 27 en 28 oktober in de Zeelandhallen te Goes. RECREAVAK is dé vakbeurs voor ontwerp, aanleg, bouw, inrichting en onderhoud van recreatie-, sportaccommodaties, vakantieparken, watersportcentra, wellness- en zorgcentra, attractieparken, seizoenhoreca en gemeentelijke openbare voorzieningen.
De beurs richt zich op een breder gebied dan alleen Zeeland. Ook voor de Vlaamse en Brabantse ondernemer is de beurs uitstekend bereikbaar.

Meer informatie: www.escgoes.nl/recreavak-bezoekers.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *