Particuliere investeerders hebben nog altijd vertrouwen in recreatief vastgoed

De voorjaarseditie van de Second Home beurs in Utrecht, werd opnieuw zeer goed bezocht. Verkopende partijen merken dat er nog altijd veel particulieren zijn die vertrouwen hebben in een investering in recreatief vastgoed. Waar voorheen de lage rente als argument werd gebruikt om de woningen te verkopen, zien we nu dat de inflatie een rol speelt; solide vastgoed vertegenwoordigt immers een waarde.

Wulpdal

Doordat de vergelijking met ‘rente op je spaargeld’ inmiddels wat minder aantrekkelijk wordt door de gestegen rente, zien we op de beursvloer ook wat minder focus op (gegarandeerd) verhuurrendement van de vakantiewoningen.

De Second Home beurs ontving deze editie een record aantal bezoekers. Ze laten ons weten: “De interesse in een vakantiewoning blijft enorm! 12.294 mensen brachten dit weekend een bezoek aan de Jaarbeurs in Utrecht. De vorige editie in Utrecht trok 8.600 bezoekers – en dat was al een 3e record op rij… Dit keer werd de Second Home beurs georganiseerd in samenwerking met de Holland Golf Show. Daar kwamen 2631 specifiek op af.

De Second Home beurs is voor veel projectontwikkelaars het eerste moment waarop zij met hun aanbod naar buiten treden. Een overzicht van (relatief) nieuwe projecten:

Wulpdal

Vakantiepark Wulpdal op het Zeeuwse eiland Tholen

De verkoop van fase 1 en 2 verloopt naar wens. De makelaar meldt dat inmiddels al 70% is verkocht. In de zomer van 2023 worden deze vakantiewoningen opgeleverd. inmiddels is nu ook de voorverkoop gestart van fase 3. In deze fase zijn 23 kavels aan het water beschikbaar. In totaal omvat het park 154 vakantiehuizen.

De traditioneel gebouwde (stenen) recreatiewoningen voldoen aan de BENG norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit houdt in dat deze recreatiewoning geen gasaansluiting hebben maar standaard zijn voorzien hogere isolatiewaarden, zonnepanelen, standaard vloerverwarming en een warmtepomp.

Het park richt zich op de rustzoeker en gezinnen met jonge kinderen. Er zijn relatief weinig grote spectaculaire voorzieningen op het park zelf aangelegd, wat de kosten voor exploitatie laag moet houden. Parkgasten kunnen makkelijk en snel gebruik maken van het naastgelegen restaurant, dat door een externe partij wordt beheerd.

Meer informatie: www.vakantieparkwulpdal.nl

Op de Second Home beurs staan niet alleen vakantieparken, maar ook een investering in een appartement is in trek. Dit soort ontwikkelingen zagen we al eerder in het buitenland (bijvoorbeeld in skigebieden of aan de Belgische kust.)

Duinhof Noord (Cadzand, Zeeland)

Duinhof-Noord is een appartementencomplex op zeer korte afstand van het centrum van de badplaats Cadzand (Zeeuws Vlaanderen) met als bijzondere eigenschappen: pal aan de duinen en dicht bij het strand. De appartementen kunnen zowel voor eigen gebruik als verhuur worden ingezet. De diverse appartementen zitten in de prijsrange van € 450.000 tot € 675.000. Op de begane grond is een ruimte voor een commerciële plint (winkels) waarvoor nog een invulling gezocht wordt.

Meer informatie: www.duinhofnoordcadzand.nl / Makelaar: www.dedobbelaere.nl

Residentie De Zeester

Residentie De Zeester

Direct gelegen aan de oevers van Nationaal Park de Oosterschelde, op het Zeeuwse eiland Tholen zijn 13 luxe appartementen gerealiseerd in het prijssegment van € 555.000,- tot € 672.600,- v.o.n. (excl. btw). Deze appartementen zijn inmiddels al grotendeels verkocht. De appartementen zijn bedoeld voor zowel verhuur als voor eigen gebruik.

Meer informatie: www.residentiedezeester.nl

Luxe villa’s in aanbouw op de Strabrechtse Vennen

Strabrechtse Vennen

Dit nieuwe park met 170 accommodaties in het Brabantse Someren (onder Eindhoven) biedt zowel Tiny houses als luxe villa’s. De bouw is inmiddels begonnen en te volgen op de website. Het vakantiepark is gelegen in natuurgebied de Heihorsten, gelegen tussen de Strabrechtse Heide en Nationaal Park De Groote Peel. Het park kent een range aan centrale voorzieningen w.o. een overdekt zwembad, restaurant met terras aan het water, een minimarkt, outdoor sport en spelvoorzieningen, een zwemvijver en een visvijver.

Voor de verhuur is men een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Roompot. Op 28 en 29 april worden de eerste 4 volledig ingerichte modelwoningen gepresenteerd.

Meer informatie: www.strabrechtsevennen.nl

Landal De Brabantse Wal

Een project dat recent gestart is is Landal De Brabantse Wal in het Brabantse Roosendaal. De realisatie lag daar enige tijd stil in afwachting van een vergunningsprocedure. Inmiddels is het park met 107 recreatieve eenheden weer volop in ontwikkeling bij Kopare Development.

Zie ook: Bouw van Landal De Brabantse Wal in Roosendaal kan eindelijk starten

Iets minder nieuwe projecten

Dit waren de nieuwste projecten die we hebben gespot. Daarnaast zijn er ook nog diverse projecten die ook al op de Second Home Beurs in het najaar van 2022 te zien waren.

Met dank aan: Second Home Beurs Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *