Bijzonder veel nieuwe parken en uitbreidingen in Nederland op de Second Home beurs

Afgelopen weekend vond de Second Home beurs in Utrecht plaats. Er is volop nieuw aanbod van vakantiehuizen in Nederland in aantocht. Tot nu toe verloopt de verkoop nog naar wens. Er is wel wat onzekerheid over de gevolgen van de oplopende rente, de inflatie en hogere bouwkosten op de verkoop(prijzen) van vakantiewoningen.

Een overzicht van nieuwe parken en uitbreidingen die wij troffen op de beurs:

de stand van Breebronne

Succes parken

  • De Steppe in Baarle Nassau in Noord-Brabant (een nieuwe ontwikkeling voor de inmiddels gesloten Camping De Steppe)
  • Wanssum aan de Maas in Noord-Limburg (voorheen camping De Kooij)

Beide projecten werden op deze beurs voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. De nieuwe vakantieparken worden binnenkort ook zichtbaar op de website van Succes Parken

Landal GreenParks

A-leisure

  • Otium Roosendaal; is een hotelcomplex dat de financiering organiseert door hotelkamers los te verkopen. (net als bij een vakantiepark) Dit leisureproject, dat aansluit op leisure zone De Stok en Shopping Outlet Roosendaal, omvat ook een wellness en casino.

Dormio

Beide parken zijn zeer recent in de verkoop gegaan. Er is nog geen officiële start van het bouwtraject ingepland, maar men hoopt op begin 2023.

Soof

Beide projecten zijn al wat langer in de verkoop op www.soofretreats.nl

Berkenrhode

  • Resort Valley (45 vakantiewoningen)
  • Oud Beekdal

Beide projecten in Otterloo grenzen aan bestaand park (Berkenrhode), maar worden wel als zelfstandige parken in de markt gezet.

Meer informatie: www.berkenrhodevastgoed.nl/verkoop

Vakantiemakelaar

Vakantiemakelaar treedt vaak op namens andere partijen en had dus ook enkele projecten van andere aanbieders (o.a. Landal) op de stand staan. Projecten die werden gelabeld als ‘nieuw’, en zelfs nog niet op de website staan:

Van Wijnen recreatiebouw en projectontwikkeling

Het Ultieme Beleven (HUB) leisure investment

HUB is een relatief nieuwe organisatie die twee parken ontwikkelt. Ze focussen op een onderscheidend en kleinschaliger aanbod. Mede door deze aanpak sluiten de parken niet aan bij een grotere keten, maar worden zij onder een eigen label in de markt gezet.

Breebronne

  • Breebronne Village (Limburg) Dit park grenst aan het bestaande vakantiepark Breebronne. Het park onderscheidt zich met bijzondere architectuur en duurzame bouw. (en een gezellige stand)

En nog meer projecten met een Nederlands aanbod:

Niet op de beurs, maar wel in de verkoop/ontwikkeling:

Kopare leisure development

Heb ik jouw (Nederlandse) project gemist op de beurs en wil je ook opgenomen worden in het overzicht, stuur dan een mailtje naar redactie@pretwerk.nl

Bron: Second Home Beurs Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *