Overheid investeert in toeristische ontwikkeling Zuidoost Friesland

De provincie Friesland en vijf gemeenten in Zuidoost Friesland hebben ruim 18 miljoen Euro vrijgemaakt voor diverse projecten om de werkgelegenheid en leefbaarheid van het gebied te verbeteren. Toerisme en recreatie zijn in deze projecten ruim vertegenwoordigd.

De projecten die worden ondersteund liggen in de gemeenten Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf en leveren een bijdrage aan de economische ontwikkeling, de bereikbaarheid, aan toerisme en recreatie en de woonomgeving en leefbaarheid van de gemeenten. Naast ontwikkeling van recreatie en toerisme wordt er onder meer geïnvesteerd in een gezamenlijke landschapvisie, de verbetering en het duurzamer maken van de bebouwde omgeving, betere ICT-infrastructuur voor de streek, een biobased economy, en het ondersteunen van gebiedsinitiatieven.

Projecten die worden gesteund door de Streekagenda:

"Aan de vaart." by Baykedevries - Own work. Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Aan_de_vaart..JPG#mediaviewer/File:Aan_de_vaart..JPG
“Aan de vaart.” in Appelscha by Baykedevries – Own work.  via Wikimedia Commons

Masterplan Appelscha
Positioneren van Appelscha binnen tien jaar in de top 10 van nationale toeristische attracties. Verbeteren van bestaande toeristische en recreatieve voorzieningen en realiseren van nieuwe voorzieningen. Het gaat om projecten Boerestreek, Bosberg en Appelscha Hoog.

Centrum Wolvega
Fysieke herinrichting van het centrum. Centrum aantrekkelijker maken door betere bereikbaarheid en verkeersafwikkeling. Leefomgeving verbeteren.

Energiek Noordwolde
Integrale dorpsontwikkeling.Het dorp aantrekkelijker maken door fysieke herinrichting. Versteviging van het toeristische-recreatief product. Bevorderen van arbeidsparticipatie en vrijwilligersinzet.

Bakkeveen Dúnsân
Groei toerisme door realisatie van transferium. Verbeteren van de openbare ruimte voor grote publiektrekkende evenementen.

Gorredijk Centrum Oost
Verbeteren en aantrekkelijker maken van het centrum van Gorredijk als winkelkern. Herinrichting van het oostelijk deel van het centrum door aankoop, sloop en inrichting openbare ruimte. Hierdoor worden ondernemers gestimuleerd om hun nieuwbouwplannen te realiseren.

Polderhoofdkanaal en Turfroute
Optimaliseren vaarroutes Zuidoost Friesland

Meer informatie: www.fryslan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *