Workshop Intellectueel Eigendom in de entertainmentwereld

Intellectueel Eigendom (IP) gaat over de rechten rondom bekende merken. In de attractiesector worden steeds vaker bekende (TV) characters gebruikt om de gasten naar de parken te trekken. Maar ook andersom; welke rechten heb je op je mascottes, shows en attracties die een goede naam hebben opgebouwd? In samenwerking met Levenbach Advocaten organiseert EP&C op 19 juni een workshop over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het beschermen van Intellectueel Eigendom in de theater-, tv- en entertainmentwereld.

In de afgelopen jaren hebben ondernemers in de televisie-, theater- en entertainmentindustrie tal van vernieuwende en succesvolle concepten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan een jurystoel die omdraait, of de speciale schoenen die Michael Jackson gebruikte om schuin op het podium te staan. De grote (financiële) belangen die ermee zijn gemoeid, vragen om een effectieve bescherming door middel van intellectuele eigendomsrechten. Het gevaar van namaak en imitatie ligt immers constant op de loer; in de praktijk levert dit veel rechtszaken op.

Wat kan wel worden beschermd en wat niet? Hoe kunt u uw concepten het beste beschermen? Op deze vragen wordt een praktisch antwoord gegeven tijdens een kosteloze workshop. In één middag bent u op de hoogte van alle ins en outs van de beschermingsmogelijkheden.

meer informatie: www.epc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *