Recreatieschap Drenthe introduceert digitale RO hulp voor ondernemers

Het Recreatieschap Drenthe heeft op haar website een interactieve module om ruimtelijke procedures te doorlopen geïntroduceerd. Deze gids is bedoeld om recreatieondernemers op weg te helpen door het (Drentse) woud van beleid en regelgeving bij uitbreiding of verandering van hun bedrijf. Het digitale hulpmiddel werd tijdens de Recreatiesociëteit Drenthe op 30 september jl. in Amen officieel gepresenteerd.

…waar is een verbouwing toegestaan?…

Op de website www.recreatieschapdrenthe.nl staat het kopje RO-hulp. Via deze pagina kan een inlognaam aangevraagd worden. Na ontvangst inlognaam wordt de ondernemer door het beantwoorden van vragen over haar/zijn bedrijfssituatie wegwijs gemaakt op het gebied van regels en wetgeving. De RO-hulp is gratis en een unieke service in Nederland.

De RO-hulp brengt in beeld met welke ruimtelijke vraagstukken en ontwikkelingen de recreatiesector te maken heeft en op welke wijze hiermee in ruimtelijke plannen op een goede manier kan worden omgegaan. Hierbij hoort ook het bieden van een overzicht van de diverse omgevingsaspecten (ecologie, landschap, archeologie, geluid, luchtkwaliteit, veiligheid etc.) én een praktisch kader
voor de wijze waarop deze in concrete situaties kunnen worden ingevuld. De RO hulp is vooral bedoeld voor de sector c.q. de individuele recreatiebedrijven in Drenthe en Ooststellingwerf zelf, maar daarnaast zeker ook voor de (gemeentelijke) overheden die de ruimtelijke plannen moeten beoordelen.

Het Recreatieschap Drenthe heeft de RO-hulp met inzet van het ruimtelijk adviesbureau Vijn in eigen beheer ontwikkeld. Doel is om op een compacte, heldere en evenwichtige manier inzichtelijk te maken hoe onderwerpen geregeld kunnen worden, zodat niet elke keer het wiel opnieuw hoeft te worden uitgevonden.

Bron: Recreatieschap Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *