Ondernemer gezocht voor ontwikkeling haven met voorzieningen in Balk

Het Friese plaatsje Balk is op zoek naar een enthousiaste ondernemer voor het ontwikkelen van een passantenhaven met diverse (horeca) voorzieningen. Gedacht kan worden aan een haven met hotel, recreatieappartementen, een restaurant of een bed and breakfast. De gemeente Gaasterlân-Sleat wil in Balk een Havenkwartier ontwikkelen. Op vrijdag 2 november heeft wethouder Bram Bonnema samen met gedeputeerde Jannewietske de Vries het startsein gegeven voor de zoektocht naar deze enthousiaste ondernemer(s).

Welkom in Balk
Met circa 3800 inwoners is Balk de grootste plaats in de gemeente Gaasterlân-Sleat. Uniek aan Balk is de ligging aan zowel het water als het bos. Daarmee is het een geliefde bestemming voor fietsers, wandelaars en watersportliefhebbers. Boten kunnen via de rivier De Luts gemakkelijk het levendige centrum bereiken. Dankzij het project ‘Met de boot naar het bos’ varen fluisterboten vanaf 2013 ook door het bos.

Balk zoekt..
De gemeente heeft plannen ontwikkeld om Balk nog aantrekkelijker te maken voor de watersport. Deze plannen zijn onderdeel van Masterplan Balk. Dit plan is opgesteld door gemeente Gaasterlân-Sleat en Het Friese Merenproject. Een van de plannen is het realiseren van een passantenhaven met (horeca) voorzieningen. Grenzend aan De Luts ligt het Havenkwartier. Dit gebied is in totaal 15.350 m² groot en is momenteel geheel in eigendom van de gemeente. Voor dit gebied is de gemeente op zoek naar een enthousiaste marktpartij die de beoogde ontwikkeling wil en kan realiseren en exploiteren.

De te selecteren partij wordt eigenaar van het gebied en krijgt veel vrijheid om eigen ideeën te ontwikkelen. Zowel individuele bedrijven als samenwerkingsverbanden van bedrijven kunnen zich in de selectiefase inschrijven. Tot en met 1 februari kunnen ondernemers hun interesse kenbaar maken. Op basis van de inschrijvingen worden 3 partijen geselecteerd. Deze partijen wordt gevraagd om met een schetsontwerp te komen. Op basis van dit ontwerp en de financiële informatie wordt vervolgens een ondernemer geselecteerd.

Meer informatie: www.gaasterlan-sleat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *