Ondernemer(s) gezocht voor invulling van Fort Honswijk (onderdeel Hollandse Waterlinie)

Stichting Fort Honswijk nodigt ondernemers met creativiteit, lef en visie uit om gezamenlijk Fort Honswijk aan de Lekdijk te Schalkwijk (gemeente Houten) nieuw leven in te blazen. De tenderprocedure is inmiddels gestart en op 10 november is er een locatiebezoek mogelijk.

Het fort heeft recent een grondige renovatie ondergaan. (foto: G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf

Recreatie en horeca

De stichting Fort Honswijk wil een gastvrije en ondernemende community op het fort vestigen. Een plek waar historie, locatie en eigentijdse bedrijvigheid elkaar vinden en versterken. Zo biedt zij ondernemers die hart voor deze prachtige plek hebben inspiratie voor nieuwe business en partnerschappen. Co-branding met de unieke geschiedenis en locatie van het fort staat garant voor belangstelling van pers en publiek. De stichting wil sowieso horeca en kleinschalig verblijf mogelijk maken. Daarnaast wordt bekeken welke extensieve en hoogwaardige invulling er nog meer mogelijk is.

Fort Honswijk, gelegen in de gemeente Houten, is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit cultuurhistorisch erfgoed is recent toegevoegd aan de lijst van Unesco werelderfgoed.

Tender gestart

Aansluiting van activiteiten, versterking en mogelijke kruisbestuiving zijn belangrijke elementen in de te maken keuzes. Natuurbehoud, sfeer, de historische achtergrond en authenticiteit van de gebouwen en de omgeving zijn in de ontwikkeling van het terrein van wezenlijk belang.

De Stichting zoekt zowel primaire als secundaire partijen. Primaire partijen worden geacht verantwoordelijk voor het gehele concept te willen zijn op basis van ondererfpacht met een looptijd van 30 jaar. Secundaire partijen zijn kleinere partijen die een activiteit willen ontplooien, al dan niet in een (vaste) ruimte op het fort. Ze doen dat onder de vlag van een primaire partij. Voor hen is een apart aanmeldformulier beschikbaar: Aanmeldformulier secundaire partijen.

T/m 8 november kunnen nog vragen worden ingediend en op 10 november is het mogelijk om het fort te bezoeken. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd zich te melden.

Meer informatie: www.forthonswijk.nl/kansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *