Nieuwe trekkerbaan attractie Avonturenboerderij Molenwaard geopend

Avonturenboerderij Molenwaard heeft er een nieuwe attractie en bijbehorende themazone bij. De nieuwe trekkerbaan, geleverd door ABC rides, is meteen de grootste attractie van het boeren-themapark met Fien en Teun als hoofdpersonen. De investering voor de totale themazone, die ook bestaat uit een gethematiseerd insectenpad en horecaplein, beslaat € 3 miljoen.

Michael van Hoorne bij ‘zijn’ nieuwe attractie

De attractie is afkomstig van de Zwitserse attractiebouwer ABC rides en ook voor de animatronics werd een externe partij ingehuurd. Het grootste deel van de thematisering, storytelling en de bouw van de attractie is in eigen beheer gedaan. In de attractie wordt een foto gemaakt die na afloop kan worden nabesteld.

De verhaallijn is bewust simpel gehouden zodat kinderen van alle leeftijden er iets van meekrijgen. De bezoekertjes wordt gevraagd om een dagje mee te helpen op de boerderij. Onderweg met de trekker ontmoeten zij de bekende karakters uit de verhaallijn van Fien en Teun. Je komt steeds in een nieuwe scene terecht; alsof je een plaatjesboek doorbladert. Met de audio in de trekker wordt het verhaal ondersteund. Bij de thematisering zijn diverse kleinere surprises ingebouwd, die je de eerste rit nog niet allemaal meteen ontdekt. (o.a. het verhaal van de muisjes) Kinderen ontdekken daardoor bij elke rit weer wat nieuws. De huisstijl uit de Fien en Teun boeken (o.a. pasteltinten en eenvoud in beeld) is ook in de attractie mooi doorgetrokken.

Ontwikkelaar René Noorderveen ligt nog toe: “We hebben het verhaal aan boord heel bewust simpel gehouden. Wij richten ons op de allerjongste doelgroepen en die moet je niet met prikkels (beeld en geluid) overvoeren.”

De Trekkerbaan is voor het Avonturenpark meteen de meest spectaculaire attractie in het park. Met een capaciteit van 400 personen per uur kan, ook op topdagen, iedereen wel een keertje mee in de trekker. Er wordt ingespeeld op de drukte door meer of minder trekkers in te zetten. De eerste drukke dagen heeft het park inmiddels achter de rug met Pasen (de attractie was al eerder in gebruik genomen.) Dat bleek de attractie goed aan te kunnen en de wachttijden in de rij bleven beperkt tot maximaal 15 minuten.

Insectenpad met selfie kwaliteiten

Het insectenpad is vooral erg leuk om mooie selfies te maken met de uitvergrote insecten. Bij de diverse kleine kruipertjes wordt een verhaal verteld over het insect. Ook is er een theater waarin met een show (op z’n Van Hoornes) meer wordt bijgebracht over het insectenleven. Directeur Michael van Hoorne had in zijn openingsspeech al toegelicht dat vrijwel al zijn attracties een leerelement bevatten: “Ja, we willen kinderen wat bijbrengen over de boerderij en de plek waar hun eten vandaan komt. Maar dat moet je niet te belerend doen. Het moet vooral leuk blijven.” Michael benoemt nog een voordeel van het insectenpad: “Het is een uitbreiding met een zone waar we relatief veel mensen kunnen ontvangen. Dat vergroot de capaciteit van het hele park. In 2023 ontvingen we nog 265.000 bezoekers, en voor dit jaar gaan we uit van een verdere groei.”

Meer informatie: www.avonturenboerderij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *