Natuurmonumenten opent toegankelijke natuurspeelplek op Landgoed Haarzuilens

De nieuwe natuurspeelplek is ontworpen in samenspraak met kinderen. De speelplaats heeft geen strakke speeltoestellen. Het is een plek waar kinderen spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken. Om in het beheer te voorzien wordt een bijdrage van € 1,50 per kind gevraagd.

fotograaf: Marrit op ten Noort-Schuddebeurs

Natuurlijk toegankelijk

Boswachter Floor is trots op de goede toegankelijkheid van de speelnatuur. Ook kinderen met een beperking kunnen er plezier hebben. “Het terrein is grotendeels toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Voor de iets lastigere paadjes is een speciale MTB-rolstoel te leen. Hiermee kun je ook door het water rijden. Onze speelplek is één van de weinige speelgelegenheden waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. Samen lachen kent bij ons geen beperkingen”, aldus de boswachter.

Kinderwensen basis ontwerp

Kinderen – met en zonder beperking – hebben meegedacht aan het ontwerp van het terrein en de speelmogelijkheden. Ze hebben zelf met takken, stenen en andere materialen bedacht hoe hun ideale speelnatuur eruit zou zien. “Zo is het idee van een ‘gracht’ in het ontwerp gekomen. Maar ook het gegeven dat een voor rolstoel toegankelijk pad niet helemaal strak hoeft te zijn. Lekker hobbelen met m’n rolstoel, is een hartenkreet die me is bijgebleven” vertelt boswachter Floor Woortman van Natuurmonumenten.

fotograaf: Marrit op ten Noort-Schuddebeurs

Niet gratis

Het beheren en onderhouden van de speelnatuur is niet kosteloos. Natuurmonumenten vraagt daarom een kleine speelbijdrage. “Om het onderhoud goed te kunnen blijven doen, vragen we 1,50 euro per kind. We willen natuurlijk voorkomen dat het er over een paar jaar verwaarloosd bij ligt”, licht de boswachter tot besluit toe.

Bron en meer informatie:

Provincie Utrecht

Natuurmonumenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *