Na de coronacrisis boekt camperaar steeds vaker camperplek van tevoren

Van de Nederlandse camperaars zegt 61% weleens een camping of camperplaats te boeken, blijkt uit internationaal onderzoek dat Campercontact in 2024 uitvoerde. In 2019 zag Campercontact dat dit gold voor slechts 41% van de Nederlandse camperaars. Door toenemende drukte op camperlocaties komt het steeds vaker voor dat een overnachtingsplek bij aankomst vol blijkt te zijn. Vooraf boeken neemt deze irritatie weg. 

Deze trend is ook in andere grote Europese camperlanden duidelijk waarneembaar. Er was ook een duidelijke verschuiving in Italië (van 43% in 2019 naar 67% nu), maar de grootste sprong werd gemaakt in Duitsland (van 36% naar 74%), waarschijnlijk als gevolg van de recente recordverkoop van campers en motorhomes.  

Alleen de Britten waren ook in 2019 al gewend om vooraf te reserveren (72%). Zij gaan nu met 74% consistent aan de leiding, samen met de Duitse camperaars. Frankrijk scoorde vijf jaar geleden al als laagste (32%) en doet dat nu nog steeds (50%), al is ook hier een duidelijke stijging te zien.  

Extra boekingen ontvangen via Campercontact 

“Deze toename in het aantal camperaars dat hun plekken vooraf boekt, weerspiegelt een veranderende reiscultuur,” zegt Lars Smit, Commercieel Directeur bij Campercontact. “Bij Campercontact streven we er, samen met onze gemeenschap naar om betrouwbare informatie aan reizigers te bieden, zodat ze hierop kunnen vertrouwen voor hun planning. Daarnaast assisteren we campings, camperplaatsen en overkoepelende organisaties in Europa met het ontvangen van boekingen gedurende het hele jaar.” 

Meer informatie: www.campercontact.com/nl/content/booking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *