Komende week: Caravana, beurzen en congressen

De eerste twee maanden van het jaar blijven favoriet voor het organiseren van (vakantie)beurzen, congressen en andere kennisbijeenkomsten. Welke toeristisch- recreatieve evenementen staan er de komende week op het programma…

caravisio, de caravan van de toekomst op de Caravana
caravisio, de caravan van de toekomst op de Caravana

Caravana (23 – 28 januari)
Deze grootste campingbeurs van Nederland is inmiddels al van start gegaan in de WTC Expo hallen van Leeuwarden. De eerste dag kende meteen al een recordaantal bezoekers. Blijkbaar boekt dus toch niet ‘iedereen online’? In 2013 trok deze beurs ruim 400 exposanten en bijna 45.000 bezoekers.
Meer informatie: www.caravana.eu

De Nationale gezondheidsbeurs (24 – 26 januari)
Aandacht voor gezondheid is een maatschappelijke trend, waar ook de recreatiesector op in kan spelen. Bijvoorbeeld met activiteiten (sport), gezonde programma’s en aandacht voor gezond eten in de foodservice. Ook is er steeds meer aandacht voor mensen die ondanks een beperking toch gewoon op pad willen. In de jaarbeurs Utrecht is er dit weekend veel deskundigheid bij elkaar.
Meer informatie: www.denationalegezondheidsbeurs.nl

SVR kampeerbeurs (25 januari en 1 februari)
Zatedag 25 januari wordt de eerste van een serie van vier SVR kampeerbeurzen georganiseerd in Venray. Kamperen bij de boer is een blijvertje en kent een trouw publiek. De kleinschaligheid en persoonlijke benadering komt helemaal terug in de beursaanpak. De volgende beurzen zijn op 1 februari (Groningen), 8 februari (Apeldoorn) en 15 februari (Gorinchem).
Meer informatie: www.svr.nl

Refresure recreatievakbeurs (27 en 28 januari)
Op 27 en 28 januari 2014 organiseert Messe Kalkar voor de zesde keer de Nederlands-Duitse vakbeurs ReFreSure. Op beide dagen presenteren Duitse en Nederlandse bedrijven aan geïnteresseerde vakbezoekers hun nieuwste producten, innovaties en diensten van de complete recreatiebranche op een oppervlakte van 6.000 m². Gelijktijdig met de ReFreSure vindt de horecavakbeurs “Gastro_Tek” plaats. Daar hebben de bezoekers de mogelijkheid om zich, naast de faciliteiten van de recreatie, ook te informeren over producten uit de horeca.
Meer informatie: www.messekalkar.de/nl/congress/15/refresure-2013

Evenementen: samen voor de regio! (28 januari)
Dit congres over de rol van evenementen voor de regio wordt georganiseerd in Middelburg. In Zeeland dragen evenementen bij aan de positionering van Zeeland door hun sterke ‘Land in Zee’ karakter. Naast dit imago-effect zijn deze evenementen ook belangrijk voor de regionale economie en voor de samenhang en trots in de organiserende dorpen en steden. Die positieve effecten kunnen nog groter worden door slimme verbindingen te maken tussen de evenementenorganisatie, horeca, winkeliers, verblijfsaccommodaties, verenigingsleven en andere betrokkenen.
Redactie van Pretwerk.nl is hier aanwezig.
Meer informatie: www.kenniscentrumtoerisme.nl

Marktingtrends 2014 (28 januari)
Een avondsessie in Den Bosch. PIM heeft voor u deze avond de belangrijkste trends en ontwikkelingen voor marketeers op een rijtje gezet: Voor iedere marketeer die serieus met het vak bezig wil zijn, is deze themasessie een must !
Meer informatie: www.pimonline.nl

Spielwarenmesse, Nürnberg (29 januari – 3 februari)
Ieder jaar houdt Nürnberg de touwtjes in handen van de internationale speelgoedmarkten. Beroemde merken, originele start-ups, inkopers van grote ketens, onafhankelijke handelaars en talrijke vertegenwoordigers van de media maken van de Spielwarenmesse de belangrijkste gebeurtenis van de speelgoedbranche.
Meer informatie: www.toyfair.de

Nationale Kennisdag Sport en Gemeenten (30 januari)
Op deze ontmoetingsdag in Den Bosch kunt u kennismaken met actuele en inspirerende thema’s die betrekking hebben op lokaal sportbeleid in de breedste zin. Stel uw eigen programma samen uit ruim 20 onderwerpen, onderverdeeld in vier themapleinen: Sport en accommodaties, Sport en maatschappij, Sport en economie en Sport en beweegstimulering.
Meer informatie: www.sportengemeenten.nl

Symposium: The future of coastal lifestyles (30 januari)
Scaldis Academy (onderdeel van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen) organiseert het symposium “The future of coastal lifestyles”. Tijdens dit symposium zullen derdejaars studenten de resultaten presenteren van de onderzoeksprojecten waar ze tijdens de minor “lifestyles at the coast” aan gewerkt hebben. Naast de presentaties van de studenten, zal keynote speaker Melanie Smith (auteur van boek “Health and wellness tourism”)
Meer informatie: www.kenniscentrumtoerisme.nl

Duikvaker (1 – 2 februari)
Wilt u zich verdiepen in deze interessante recreatieve nichemarkt? Kom dan naar Duikvaker in Houten.
Meer informatie: www.duikvaker.nl

Verder vooruit kijken?: Agenda recreatie, toerisme sport en vrije tijd op Pretwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *