FEC Posta7 in Groningen voegt real life gaming en Formule 1-ervaring toe

Leisurebolwerk Posta7 voegt onder andere honderden vierkante meters real life gaming toe aan het complex. De Jail Challenge is de nieuwste attractie, bestaande uit 17 cellen, missies en spellen. 

Real life gaming combineert effecten en spellen uit games met missies in de echte realiteit. Op die manier ontstaan moderne spellen, met hier en daar de ‘vibes’ van escape rooms of Fort Boyard.

De ‘Jail Challenge’ van Posta7 omvat ‘totaal uiteenlopende’ gamecellen. Deelnemers scoren zoveel mogelijk punten tussen onder meer ledlampen, katapultsystemen en Pacman.

“Je ontvangt een spel-Tag om celdeuren te openen en spellen te starten”, vertelt initiatiefnemer Oetze Mulder. “De score per cel wordt bijgeschreven op deze tag. In de celgang zijn scores van alle teams realtime zichtbaar op een groot scherm.”

Formule 1-ervaring

Naast de Jail Challenge pakt Mulder uit met een Formule 1-ervaring. Daarbij wordt bestaande racesimulatie en levensecht stuurwerk gemengd met virtual reality-brillen. Het resultaat is een volledige onderdompeling van het F1-gevoel.

Wereldprimeur Fun Curling (2.0)

Mulder had eerder de wereldprimeur te pakken met een moderne herinterpretatie van curlen. Zijn Fun Curling 2.0 is de eerste en enige met een combinatie van geautomatiseerde puntentelling én geautomatiseerde terugveegsystemen. Zo komen de stenen automatisch terug bij de schuivers.

WC-pot-Race: Formule WC

Daarnaast heeft de horecabaas uit het Noorden een hit met indoor én outdoor circuits voor elektrisch aangedreven wc-potten. De zogenoemde wc-pot-race (Formule WC) is verantwoordelijk voor een substantieel deel van de jaarlijkse bezoekersstroom van 100.000 personen.

Het horecagedeelte ‘De postwagen’

Grootste leisurecentrum

Posta7 onderscheidt zich met 10 overdekte activiteiten en 6.000 meter vloeroppervlakte, waarvan de helft activiteiten en de andere helft hoogwaardige horeca (‘De Postwagen’). Daarmee is het FEC-concept uniek ten opzichte van Family Entertainment Centers die horeca ‘erbij’ doen.

De activiteitenkant beslaat onder meer 6 bowlingbanen, 5 curlingbanen, 5 escape rooms, 18 holes Glow in the Dark Midgetgolf, een Lasergame Sciencefiction-wereld en ontvangstpunt voor 50 VETbikes. Het bowlingdeel is onder architectuur ingericht als industriële en vintage lounge setting.

“Het karaokecafé en de loungezone maken het centrum compleet”, aldus Mulder. Het grootste leisurecentrum Posta7 heeft een locatie nabij de A7 tussen Drachten en Groningen. 

Meer informatie: www.postwagen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *