Vlaanderen investeert € 700.000 in ‘Toerisme voor Allen’ verblijven

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen nog eens ruim 700 000 euro in 20 Vlaamse vakantieverblijven. Met dit geld kunnen de uitbaters hun verblijf toegankelijker, moderner of familievriendelijker maken. In juli kende de minister al 1,3 miljoen euro toe aan 44 vakantieverblijven verspeid over heel Vlaanderen.

toegankelijk1Vakantie mogelijk maken voor iedereen is één van de kernopdrachten van Toerisme Vlaanderen. Helaas is vakantie nog niet voor elke Vlaming even vanzelfsprekend. Mensen met een beperkt budget, een fysieke beperking of een specifieke zorgnood stuiten bij het uitwerken van hun vakantieplannen nog al te vaak op drempels. Veel vakantieverblijven hebben dan ook aanpassingen nodig om toegankelijk te worden voor een nog breder publiek. Deze subsidies moeten de uitbaters helpen om die aanpassingen financieel haalbaar te maken.

Toerisme Vlaanderen beschikte voor 2016 over een enveloppe van 2 miljoen euro. Alle erkende sociaal-toeristische verblijven kregen de kans om een subsidie-aanvraag in te dienen. In totaal ontving Toerisme Vlaanderen dit jaar 74 aanvragen. In een eerste ronde in juli kregen al 44 vakantiebedrijven bijna 1,3 miljoen toegekend. Nu komen daar nog eens 20 vakantieverblijven bij voor een totaalbedrag van ruim 700 000 euro. Het gaat om 16 jeugdverblijven en 4 vakantiecentra voor volwassenen. Ruim een half miljoen gaat naar investeringen om de verblijven brandveiliger, moderner, toegankelijker of familievriendelijker te maken. Goed 200 000 euro is bestemd voor 5 vernieuwbouwprojecten.

De vakantieverblijven die een subsidie ontvangen liggen verspreid over heel Vlaanderen. Zo krijgt het Antwerp City Hostel in Antwerpen financiële steun om een voormalig herenhuis om te bouwen naar een modern en eigentijds kwaliteitshostel met 105 bedden. Het vakantiecentrum De Lage Kempen in Hechtel-Eksel zal met de toegekende subsidies een groepsaccomodatie voor mindervalide mensen kunnen inrichten. De scouts en de gidsen van Zele zullen het geld heel goed kunnen gebruiken om ’t Heem brandveiliger te maken door middel van brandwerende deuren en plafonds. De Laarhoeve in Nederokkerzeel gaat zijn keukenuitrusting en sanitaire voorzieningen moderniseren zodat jongeren daar in nog betere omstandigheden een opleiding in de paardensport kunnen krijgen. Vakantiecentrum Reigersnest in Koksijde plant dan weer de inrichting van 3 familievriendelijke gezinskeukens, kindvriendelijke toiletruimtes en een veilige speelvloer.

Bron en meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *