Vijf bedrijven genomineerd voor ‘Beste kampeer- en bungalowbedrijf 2014’

Brancheorganisatie RECRON heeft vijf genomineerden bekend gemaakt voor de nieuwe prijs ‘Beste Kampeer- en Bungalowbedrijf 2014.’ Zij werden geselecteerd op basis van een publieksstemming. Tijdens de ALV van RECRON op 5 november in Hardenberg, wordt de winnaar bekend gemaakt. De genomineerden reageren trots op hun nominatie.

De Genomineerden
We hebben bij alle genomineerde bedrijven navraag gedaan naar producten en arrangementen waarmee zij zich onderscheiden van de rest. De eerste reacties hebben we inmiddels ontvangen en verwerkt in onderstaand artikel. De rest van de reacties wordt t.z.t. toegevoegd.

stecor-8782Camping Zonneweelde (Nieuwvliet, Zeeland)
Op de website wordt wel snel duidelijk dat de camping zich heeft gespecialiseerd in vakanties voor gezinnen met tieners. Daar zijn de meeste voorzieningen dan ook optimaal op ingericht.Wat de camping bijzonder maakt? Maaike Basting Kok laat weten dat de tienerentertainer ‘zorgt voor originele activiteiten: “We hebben bij het animatieteam een Strandlab, waar kinderen onder begeleiding van een professor  allerhande proefjes kunnen doen, met bijv. de microscoop om zo allerlei dingen te leren die met zand strand en water te maken hebben.” Ook speelt zonneweelde op een heel eigen wijze in op de glamingtrend, met een bijzonder Glamping-accommodatie, het eerste model hybride huisje-tent in heel Nederland.

De hoofdthema’s die vetgedrukt op de voorpagina staan: “Direct aan zee gelegen – Zwembad met waterspeeltuin – Animatie met Aartje Twinkel – Speciale tiener animatie – Ruime kampeerplaatsen – Luxe chalets”
Meer informatie: www.campingzonneweelde.nl/nl/

tzandRecreatiepark ’t Zand (Alphen, Noord-Brabant)
Het karakter van een familiebedrijf ervaar je volop als bezoeker op ’t Zand. Word je eerst ontvangen door Judith op de receptie, dan drink je later koffie bij Hubert in de Taverne en heb je grote kans dat je broer en zus nog tegen komt bij de recreatie, in het toiletgebouw of de volgende dag, compleet met bakkersfiets, bij het bezorgen van de verse broodjes op de plaats.
Recreatiepark ’t Zand is een middelgroot park (380 plaatsen waarvan ook verhuureenheden zoals blokhutten, chalets en safaritenten) wat midden in de bossen van de Baronie van Breda ligt. “Vanuit je voortent sta je letterlijk binnen 5 meter in het bos. We realiseren ons dat de flora en fauna in het recreatiegebied van ’t Zand (250ha) heel mooi is met heidevelden, bossen, mountainbike routes, ruiterpaden, wandel- en fietspaden en natuurlijk het 7ha grote zwemmeer aan de achterzijde van het park. Maar ook de flora en fauna op het park zijn voor ons erg belangrijk”, aldus Judith. Ze geeft aan dat haar vader van oorsprong agrariër is en dat hij in de afgelopen 18 jaar zijn liefde voor groen en bloei echt heeft laten terugkomen op het park. Jaarlijks worden grote hoeveelheden nieuwe planten en bomen op het park aangeplant om zo na jaren een prachtig natuurlijk geheel te vormen met de rest van bos.
Meer informatie: www.tzand.nl

zwembad-poelsnipCamping Wedderbergen (Wedde, Groningen)
Manager Carine Fluttert reageert enthousiast:  “We zijn door het dolle heen hier in Groningen, wat een eer! De nominatie is voor ons extra bijzonder omdat we het enige bedrijf in heel noord Nederland zijn dat genomineerd is.”  Op de vraag waarmee Wedderbergen zich onderscheid is Fluttert ook duidelijk: “Die vraag is namelijk simpel te beantwoorden immers hebben wij afgelopen jaar een spiksplinter nieuw overdekt zwembad gebouwd met een primeur en allerlei nieuwe technische en unieke snufjes.” Bij dit zwembad “Poelsnip” is het eerste Calcium Hypochloriet doseersysteem van Nederland geinstalleerd. In Nederland wordt doorgaans traditioneel chloorbleekloog of zoutelectrolyse gebruikt voor desinfectie van het zwembadwater. Het ene voegt onnodig veel chemicaliën aan het water toe en het andere blijkt in de praktijk duur in aanschaf en onderhoud. Calciumhypochloriet is in de openbare sector nog relatief onbekend, maar zwembad Poelsnip op Camping Wedderbergen draait volledig op het nieuwe doseersysteem. Wat direct opvalt, is dat zowel het water- als luchtklimaat door de nieuwe innovatie techniek bijzonder aangenaam is.
Meer informatie: www.wedderbergen.nl

recron posterbosVakantiepark ’t Posterbos (Posterholt, Limburg)
Het Posterbos onderscheidt zich o.a. door een bijzonder huisdiervriendelijke benadering. Parkmanager Monique Swelsen: “Door de ligging van Vakantiepark ’t Posterbos (in een zeer groene, bosrijke) omgeving is het hier niet alleen leuk om te wandelen, fietsen, joggen, skeeleren, etc. Maar ook zeer zeker is dit park geliefd bij dierenliefhebbers; je mag hier namelijk met je huisdieren op vakantie komen. Hier komen dus veel mensen met hun honden, katten, konijnen, papegaaien en we hebben zelfs hangbuikzwijntjes gehad ha ha. Maar, ook heel leuk: wij hebben 5 toeristenboxen voor paarden beschikbaar in vlakbij gelegen paardenhotel. Want je rijdt hier zo vanuit het park de ruiterpaden op.”
Meer informatie: www.posterbos.nl/nl/

Speeltuin W-veld2(Small)Recreatiecentrum De Paalberg (Ermelo, Gelderland)
Parkmanager Theo Rusticus laat weten dat het management van De Paalberg zeer aangenaam verrast is met de nominatie. In het verleden scoorde De Paalberg ook al goed op Zoover en bij de jury van de ANWB Camping van het jaar. Naast de algmene zaken als ‘klantgerichtheid hoog in het vaandel’ en ’52 weken per jaar er op letten dat alles in orde is’, noemt Rusticus ook enkele zaken die zijn bedrijf bijzonder maken: “Wat in mijn ogen de Paalberg zo bijzonder maakt is met name de ligging van de plaatsen. Gasten vermelden regelmatig dat het bosrijke karakter zo mooi in stand wordt gehouden. Wij slagen er in om in een bosrijke omgeving gasten dit gevoel te blijven geven naast het feit dat ze ook graag een zonnige plek en comfort op hun plaats willen hebben. Een mooier compliment van je gasten kun je dan ook haast niet krijgen.”
Meer informatie: www.paalberg.nl

Gasten van de verschillende bedrijven hebben gestemd, maar daarnaast ook hun mening gegeven over de gastvrijheid, de (horeca)voorzieningen, de hygiëne en de omgeving/activiteiten en tips van het bedrijf. Deze ervaringen van gasten worden uiteraard ook met de genomineerden gedeeld.

Meer informatie: www.recron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *