Sanoma investeert in zoekmachine voor vakantiehuizen

SanomaVentures investeert in Roomlr.com, de internationale zoekmachine voor vakantiehuizen. Roomlr biedt met een database van 1,4 miljoen locaties een nieuw alternatief om wereldwijd snel en eenvoudig een vakantiehuis of appartement te vinden.

roomlrHet online boeken van vakantiehuizen is sterk in opkomst, maar nog niet zo goed ontwikkeld als het boeken van hotels of vliegtickets. Ondernemer Bas Lemmens – eerder betrokken bij succesvolle platforms als Booking.com, Easytobook.com en Isango.com – brengt daar, met het door hem in 2013 opgerichte Roomlr.com, verandering in.

De reis begint op Roomlr
Of het nu voor zakelijk gebruik is of een vakantie, Roomlr biedt voor elk budget het breedste aanbod aan vierkante meters. Van praktische short-term studio’s in de Londense City en gezellige woonboten in de Amsterdamse grachten tot riante 5-sterren villa’s in de heuvels van Ibiza en ruime chalets in de Alpen. Wat en waar je ook wilt huren, je reis begint op Roomlr.

Groot aanbod, eenvoudig zoeken
Roomlr werkt samen met een aantal sterke partners uit de reisbranche zoals Belvilla, HomeAway, Housetrip, 9flats.com en Interhome. Het uitgebreide aanbod dat Roomlr op deze manier heeft verzameld en de simpele manier van zoeken en filteren – ook op smartphone en tablet – maakt het vinden van een vakantiehuis of appartement een stuk eenvoudiger.

Herman Kienhuis, investment director SanomaVentures : “Reizen is de grootste e-commerce markt ter wereld en groeit nog hard, het online boeken van vakantiehuizen in het bijzonder. Roomlr heeft een platform ontwikkeld dat een internationaal publiek helpt bij het vinden van een geschikte vakantielocatie en kan daarbij vertrouwen op de waardevolle ervaring van Bas en zijn team.”

Gebruiksvriendelijk voor iedereen
Roomlr.com is beschikbaar in het Engels, Nederlands, Duits, Italiaans, Frans, Russisch, Spaans en Portugees. De website is geoptimaliseerd voor desktops, tablets en smartphones en biedt daarnaast ook native apps voor iPhone, iPad en Android telefoons en tablets. Bas Lemmens, directeur en oprichter Roomlr.com: “Ons doel is het vinden en boeken van een vakantiehuis of appartement net zo makkelijk maken als het boeken van een hotel. Met SanomaVentures als investeringspartner kunnen we dit nog beter gaan realiseren.”

Meer informatie: www.roomlr.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *