PGGM en Nibud geven bespaartips voor vakantie

Zit je als ondernemer te wachten op gasten die zo min mogelijk willen uitgeven? Bijna 1 op de 5 Nederlanders gaat dit jaar uit bezuinigingsoverwegingen niet op vakantie. Wie als ondernemer meedenkt met de besparingstips van het Nibud, kan ook inspelen op de doelgroep met wat minder budget.

In samenwerking met het Nibud zet PGGM een aantal vakantiebespaartips op een rij.

Maak een balans op
Hoeveel komt er maandelijks binnen, wat gaat er maandelijks uit? Zijn er nog betalingsachterstanden? Maak voor het maken van een begroting gebruik van het gratis Persoonlijk Budgetadvies op de website van het Nibud.

Houd rekening met uitgaven na de vakantie
Wat voor kosten komen er na de vakantie? Vergeet niet dat augustus voor gezinnen met schoolgaande kinderen een dure periode is, vanwege alle schoolspullen.

Kijk naar uw uitgaven tijdens vorige vakanties
Ga ook na wat u de afgelopen jaren gemiddeld aan zomervakanties kwijt was. Maak onderscheid tussen reis- en verblijfkosten, en de kosten die u ter plaatse maakt.

Bepaal nu uw vakantiebegroting
Bepaal op basis van alle verzamelde gegevens uw vakantiebegroting. Bereken een richtbedrag wat u per dag uit kunt geven. Zorg er voor dat u wat achter de hand heeft als u thuiskomt. Niets frustrerender dan het hebben van geldzorgen na een heerlijke, ontspannen vakantie!

Meer informatie:
www.pggm.nl
www.nibud.nl (boekje met bespaartips)
Checklist: wijzer in geldzaken
Gids betaalbare vakanties
De vakantiebank (ondernemers helpen mensen met minder financiën )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *