Ondernemer gezocht voor camping aan het Markermeer

De nationale openbare aanbesteding voor de exploitatie van camping Broekerhaven in Bovenkarspel heeft nog geen nieuwe eigenaar opgeleverd. Slechts 1 partij heeft zich ingeschreven maar deze voldoet niet aan het programma van eisen.

Privatisering
De gemeente Stede Broec is eigenaar van camping Broekerhaven in Bovenkarspel. De exploitatie, het beheer en onderhoud zijn op dit moment gemeentelijke taken. De gemeenteraad heeft besloten om de exploitatie, het beheer en het klein en groot onderhoud van de camping inclusief alle rechten en plichten over te dragen aan een private partij.

Uitslag aanbesteding
Na het besluit van de gemeenteraad op 31 maart 2016 om camping Broekerhaven te privatiseren is de aanbestedingsprocedure gestart. De eerste fase in de aanbesteding levert geen nieuwe eigenaar op. De Beheer- en exploitatievereniging camping Broekerhaven, die de caravanbezitters op de camping vertegenwoordigt, is de enige partij die zich heeft ingeschreven. De inschrijving voldoet echter niet aan het opgestelde programma van eisen van de gemeente Stede Broec.

Vervolg
Burgemeester en wethouders van Stede Broec willen nu een nieuwe eigenaar vinden door mogelijke kandidaten te interesseren voor de camping. De gemeenteraad geeft het college tot 1 juli 2017 de tijd een nieuwe eigenaar te vinden. Het college van B&W denkt ruim voor die tijd meer duidelijkheid te kunnen geven of er voor de camping een nieuwe eigenaar is.

Nieuwe kandidaten
Wethouder Slagter: “Wij waarderen het dat de Beheer- en exploitatievereniging camping Broekerhaven zich heeft ingeschreven. De inschrijving voldoet echter niet aan ons programma van eisen. De pogingen om een nieuwe eigenaar te vinden zetten we daarom voort door mogelijke kandidaten te interesseren voor de camping. Wij gaan vervolgens in gesprek met zowel de vereniging als mogelijke andere kandidaten.”

Sluiting camping
Intussen sluit op 30 september het zomerseizoen op de camping. Caravanbezitters met een vaste standplaats in de zomer kunnen een winterstallingsplek innemen zolang de gemeente eigenaar is.
Openstelling van de camping is pas mogelijk als er een nieuwe eigenaar is en de camping voldoet aan de brandveiligheidseisen.

Brandveiligheid
De huidige inrichting van de camping voldoet niet meer aan de eisen voor brandveiligheid. De gemeente heeft de huidige situatie tot en met dit seizoen gedoogd maar staat deze niet meer toe in het nieuwe kampeerseizoen.

Meer informatie:
www.campingbroekerhaven.nl
Aanbestedingsprocedure op Tenderned

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *