Omzet daalt voor Center Parcs / Pierre & Vacances

In de omzetcijfers van Pierre & Vacances over het afgelopen seizoen is duidelijk de invloed van de crisis merkbaar. De omzet van onderdeel Center Parcs liep terug met 1,8%. Het onderdeel ‘Tourism Businesses’ van de totale groep sloot af met een verlies van 18,5 miljoen Euro; vooral veroorzaakt door indexering van personeels- en verhuurkosten. (15 miljoen Euro) en deels door lagere omzet van de accommodaties (2 miljoen Euro).

De omzetdaling van het onderdeel Center Parcs wordt deels verklaard door verbouwingswerkzaamheden op enkele Franse parken; die daardoor omzet misliepen.

De vooruitzichten
De vooruitzichten voor de korte termijn zijn nog redelijk optimistisch. Voor de laatste maanden van 2012 wordt een stabilisatie van de boekingen verwacht; voor de eerste maanden van 2013 liggen de boekingen vóór op vorig jaar.

Voor de wat langere termijn voorziet de vakantiegroep een lastige economische situatie in Frankrijk en de rest van Europa. Om daarop in te spelen wordt in de kosten gesneden (o.a. het hoofdkantoor krijgt 15% minder budget) en meer focus gelegd op de verkoopactiviteiten. Er wordt  gewerkt met een 5 puntenplan, waarmee o.a. vroegboekingen worden gestimuleerd; het online boekingsproces wordt vereenvoudigd en de prijsstructuur versimpeld.

Meer informatie: http://groupe.pierreetvacances.co.uk/communiques.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *