Logies in Vlaanderen krijgen 2 miljoen voor kwaliteitsimpuls

Logiesuitbaters van 69 logies in Vlaanderen krijgen samen 2 miljoen euro subsidies voor betere infrastructuur. Deze financiële is bedoeld voor structurele verbeteringen, zoals kind- en familievriendelijke voorzieningen, infrastructuur voor zorg en toegankelijkheid en voorzieningen voor kampeerauto’s.

Speelplek op De Lilsebergen, gerealiseerd n.a.v. een vergelijkbaar traject in 2019

69 logiesuitbaters, verspreid over heel Vlaanderen, krijgen samen 2 miljoen euro aan financiële steun om hun logiesaanbod structureel te versterken. Een financieel duwtje in de rug voor logiesuitbaters absoluut van pas, zeker in deze niet evidente periode waarin veel logies gedwongen gesloten blijven omwille van de coronamaatregelen.

Kind- en familievriendelijke infrastructuur

Het gros van de investeringen spitst zich toe op kind- en familievriendelijke infrastructuur (bijvoorbeeld familiekamers en overdekte speelruimtes), om zo Vlaanderen nog beter op de kaart te zetten als een familievriendelijke toeristische bestemming. Andere investeringen zijn vooral gericht op toegankelijkheid en zorg en moeten leiden tot nog meer inclusieve logies, waar ook mensen die een beperking hebben of een extra zorgbehoefte terecht kunnen. Het gaat dan bijvoorbeeld over aangepaste verblijfsruimten of aangepast sanitair. Tot slot zijn er ook investeringen in de aanleg of inrichting van kampeerautoplaatsen, zoals het voorzien van watertappunten met drinkbaar water of lozingspunten voor chemische toiletten. Kampeerautotoeristen in Vlaanderen zullen daardoor in de toekomst op nog kwalitatievere plaatsen terecht kunnen

Toerisme Vlaanderen zag aantal ingediende dossiers beduidend stijgen t.o.v. vorig jaar: “Dat toont aan dat de Vlaamse toeristische ondernemers de armen niet laten zakken en zelfs in zeer moeilijke omstandigheden de moeite willen doen om hun logies verder te verbeteren. We hadden initieel een totaalbudget van 1,5 miljoen euro voorzien voor deze subsidieoproep. Met dank aan de Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir, konden we het budget met een half miljoen verhogen tot 2 miljoen euro. Op die manier krijgen alle logiesuitbaters die een goed dossier indienden ook daadwerkelijk financieel ondersteuning.”

Bron en meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *