Landal introduceert speciale bungalow voor slechthorenden

Landal GreenParks introduceert in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) de eerste vakantiewoning voor gasten met een gehoorbeperking. Deze staat op Landal Rabbit Hill in Nieuw-Milligen. Naast de al bestaande Landal Visionvilla’s voor slechtzienden, biedt Landal nu ook een speciale bungalow voor slechthorenden, die het voor deze groep leuker en veiliger maakt om op vakantie te gaan.

wekker voor slechthorenden
wekker voor slechthorenden

Het aantal slechthorenden in ons land neemt toe, enerzijds doordat er een groeiende bevolkingsgroep vergrijst en er meer senioren zijn die minder goed kunnen horen, anderzijds groeit ook de groep slechthorende jongeren vanwege gehoorbeschadiging.

Slimme aanpassingen
De speciale slechthorendenwoning op Landal Rabbit Hill is voorzien van een aantal slimme aanpassingen en extra functionele en leuke elementen voor volwassenen en kinderen.

  • Zo is er een ringleiding voor weergave van radio-, dvd- en tv-geluid.
  • De rookmelder is gekoppeld aan een wek- en waarschuwingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat alarmering via intense lichtsignalen gebeurt en een trilsignaal onder de matras.
  • Ook de gewone wekker kan u wakker maken via flits- en trilsignalen.
  • De bungalow voor slechthorenden heeft als extra een WII-spelcomputer, die ook via de ringleiding kan worden aangesloten en waarvan het geluid wordt versterkt.

Ook balie van de parkreceptie is voorzien van een ringleiding. Hiermee kan men via de T-stand van het gehoorapparaat een gesprek met de receptionist(e) goed volgen.

“Bij de aanpassingen van de bungalow hebben we hulp en advies gehad van de NVVS en Hearsolutions. Met deze bungalow wordt het voor deze gasten veel makkelijker en dus ook leuker om op vakantie te gaan. Mensen ondervinden op deze manier minder hinder van hun gehoorbeperking. Dàt is waarom het ons te doen is; ook voor gasten met een beperking een prettig verblijf bieden! En wanneer er animo voor is, zullen we het aantal bungalows voor slechthorenden uitbreiden en ook op andere locaties aanbieden”, aldus Bas Hoogland, Commercieel Directeur Landal GreenParks.

Groeimarkt
Hearsolutions laat weten: “Landal is een van de eerste parken in ons land die met dit systeem aan de slag gaat. We verwachten dat er binnenkort snel meer parken volgen, omdat het aantal mensen met gehoorproblemen sterk groeit. De gebruikers van de systemen worden met licht en trilsignalen gewaarschuwd. Naast de artikelen die we bij Landal hebben ingezet, is het ook nog mogelijk om de vakantieganger een triltoestel mee te geven, zodat ze overal de signalen kunnen ontvangen. De aanpassingen zoals die bij Landal zijn aangebracht, voldoen uitstekend om iemand comfortabel te laten verblijven. De investeringen voor zo’n aanpaspakket komen ongeveer uit rond de twaalf- a dertienhonderd Euro.”

Meer informatie:

www.landal.nl/slechthorend en www.landal.nl/visionvilla

www.nvvs.nl

www.hearsolutions.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *