Kamperen en kunst komen samen op UrbanCampSite Amsterdam

Van 1 juni t/m 31 augustus is Centrumeiland IJburg is de plaats van UrbanCampSite; een openlucht-tentoonstelling van artistieke logeeraccommodaties. Allerlei bijzondere en artistieke accommodaties vormen samen een camping waar bezoekers kunnen overnachten en inspiratie kunnen opdoen.

Na de pilot in 2013 wil UrbanCampSite een breed publiek aantrekken en bezoekers kennis laten maken met dit nieuwe gedeelte van Amsterdam. De plaatsing van de kunstwerken geeft bezoekers een andere kijk op de stad en de plek. Waar eerst niets was, is opeens kunst en leven. Een selectie van de kunstwerken van 2013:

Betekenis en betekenisverandering
De tentoonstelling bestaat uit 14 kunstwerken die geselecteerd worden door UrbanCampsiteAmsterdam en 3 kunstwerken die toegevoegd worden door Arcam. In de tentoonstelling staan betekenis en betekenisverandering centraal. Zo doen verschillende kunstenaars mee die restmaterialen, wat de meeste mensen als afval beschouwen, transformeren tot een bruikbaar slaapobject. Andere kunstenaars richten zich juist op de interactie tussen object en omgeving, waardoor beide een andere dimensie krijgen.

Workshops
Artiesten en ontwerpers van de bijzondere accommodaties organiseren in de weekenden ook workshops. In de workshops worden bezoekers uitgedaagd zelf actief deel te nemen aan de toe-eigening en transformatie van de plek.

Als je geïnteresseerd bent in een kijkje achter de schermen, stuur dan een mailtje naar redactie@pretwerk.nl. Bij voldoende interesse prikken we dan een kijkdag.

Meer informatie: www.urbancampsiteamsterdam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *